Sport
LUDNICA U „ZABRANJENOM GRADU“

Rat glasnicama između "kockastih" i "plavo-bijelih“
Objavljeno 21. lipnja, 2018.
Od ranog jutra vojske navijača počele su zauzimati položaje u Ulici Bolšaja-Pokrovskaja

Nižnji Novgorod nekad je bio „zabranjeni grad“. Za vrijeme SSSR-a tamo je protjeran Andrej Saharov, poznati ruski fizičar, disident i borac za ljudska prava. Zato je sovjetska vlast grad odsjekla od svijeta. No, danas je Nižnji disao punim plućima. U njega su se slile dvije navijačke vojske, naša „kockasta“ i argentinska „albiceleste“ (plavo-bijela).


Već od ranog jutra vojske su počele zauzimati položaje po pješačkoj zoni u Ulici Bolšaja-Pokrovskaja, koja se proteže u dužini od dva i pol kilometra. Ta je zona omeđena brojnim ugostiteljskim objektima, što je bilo kao naručeno za navijače. Međutim, zbog njezine dužine fanovi su se podijelili u nekoliko punktova, na kojima su se nadglasavali.


- Sad smo imali obračun s Argentincima - hvalio se jedan kršni Mostarac.


Nije to bio fizički obračun, već nadglasavanje. Tko će biti glasniji. Prvo su pjevali Hrvati, pa Argentinci, pa tako naizmjenično. Blistale su i naše navijačice. Bile su prava atrakcija i za Argentince i za domaće, koji su prekidali svoje dnevne poslove kako bi s prozora ovjekovječili navijačku zabavu. Kako je vrijeme odmicalo, pješačka se zona popunjavala, a postajalo je očitije tko je brojniji. Bili su to Argentinci. No, "rat glasnicama" bio je bar izjednačen. Naviknuli smo da naši dominiraju čak i kada su brojčano inferiorni, ali Argentinci su također „vrući“. Bilo je sjajno vidjeti jednu našu i jednu argentinsku skupinu navijača kako stoje jedni pokraj drugih i pjevaju. Bio je ovo jedan od boljih navijačkih "partyja" koje smo doživjeli.
Dalibor KELER

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike