Svijet
DUŽNI SU IM DVIJE MILIJARDE EURA

Kosovo traži od Srbije mirovine
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Ono što Hrvatska već godinama trpi od izbjeglih Srba iz Hrvatske, koji od svoje bivše domovine traže isplatu mirovina, koje su im prestale pristizati u vrijeme Domovinskog rata, sada nešto slično doživljava i Srbija od Albanaca koji žive na Kosovu.


Naime, kako doznaju Večernje novosti, uoči nastavaka dijaloga Srbije i Kosova u Bruxellesu u nedjelju na koji su se dolazak najavili i srpski i kosovski predsjednik, Priština namjerava ponovo pokrenuti priču kako bi se na pregovaračkom stolu trebalo naći i pitanje povratka mirovina, odnosno njihove retroaktivne isplate "jer je država Srbija od lipnja 1999. obustavila doprinose umirovljenicima na Kosovu“ i prema njihovom izračunu, Srbija im duguje dvije milijarde eura ili 43 tisuće po umirovljeniku.

Kosovski mediji donose izjavu 67-godišnjeg Albanca koji kaže kako je do sada veliki broj umirovljenika koji su očekivali isplatu zaostalih mirovina, umro, ali on ima rješenje pa predlaže da se zaostale mirovine isplate nasljednicima nositelja mirovine, supružnicima ili članovima uže obitelji. M. Flego

Možda ste propustili...

IZVJEŠĆE AMERIČKE ORGANIZACIJE FREEDOM HOUSE

Srbija - djelomice slobodna zemlja

STRAVA NA CESTI SKOPJE - TETOVO

U autobusnoj nesreći u Makedoniji 13 mrtvih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIROSLAV LAJČAK SMATRA DA JE SAD-U DOSADIO STATUS QUO

Amerika sve više u fokus stavlja Bosnu i Hercegovinu

2

SVE ŽEŠĆI NAPADI PROTIV AKTUALNOG REŽIMA

Vučiću nije jasno zašto ga ne vole u regiji

3

STRAVA NA CESTI SKOPJE - TETOVO

U autobusnoj nesreći u Makedoniji 13 mrtvih