Svijet
DUŽNI SU IM DVIJE MILIJARDE EURA

Kosovo traži od Srbije mirovine
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Ono što Hrvatska već godinama trpi od izbjeglih Srba iz Hrvatske, koji od svoje bivše domovine traže isplatu mirovina, koje su im prestale pristizati u vrijeme Domovinskog rata, sada nešto slično doživljava i Srbija od Albanaca koji žive na Kosovu.


Naime, kako doznaju Večernje novosti, uoči nastavaka dijaloga Srbije i Kosova u Bruxellesu u nedjelju na koji su se dolazak najavili i srpski i kosovski predsjednik, Priština namjerava ponovo pokrenuti priču kako bi se na pregovaračkom stolu trebalo naći i pitanje povratka mirovina, odnosno njihove retroaktivne isplate "jer je država Srbija od lipnja 1999. obustavila doprinose umirovljenicima na Kosovu“ i prema njihovom izračunu, Srbija im duguje dvije milijarde eura ili 43 tisuće po umirovljeniku.

Kosovski mediji donose izjavu 67-godišnjeg Albanca koji kaže kako je do sada veliki broj umirovljenika koji su očekivali isplatu zaostalih mirovina, umro, ali on ima rješenje pa predlaže da se zaostale mirovine isplate nasljednicima nositelja mirovine, supružnicima ili članovima uže obitelji. M. Flego

Možda ste propustili...

SAUDIJSKA ARABIJA GODINAMA VODI RAT U OSIROMAŠENOJ ZEMLJI

U Jemenu 150 poginulih, Washington podiže ton

VUČIĆ NAJAVIO ULAGANJE U VOJNU OPREMU:

“Dramatično snažimo Vojsku Srbije”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana