TvObzor
INMUSIC U ZAGREBU OD 25. DO 27. LIPNJA

Od Davida Byrnea preko Qotsa i Cavea do Interpola
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Kultni britanski NME već drugu godinu zaredom ističe hrvatski INmusic festival kao jedan od 12 najboljih svjetskih festivala, a turistički su rezultati festivala iz godine u godinu sve bolji.

INmusic festival održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine. Kao što je već ranije najavljeno, prvi dan festivala, u ponedjeljak, 25. lipnja, nastupit će spektakularni Queens Of The Stone Age, David Byrne, The Kills, Franck Carter & The Rattlesnakes, Superorganism i selekcija domaćih glazbenih snaga. Beskompromisni i uvijek jedinstveni Queens Of The Stone Age u Zagrebu posljednji su put bili prije četiri godine, također u organizaciji INmusica kao uvod u deveto izdanje omiljenog festivala, a na jarunsku pozornicu stižu prvi put. Na aktualnoj turneji promoviraju sedmi studijski album "Villains", objavljen prošle godine, a publici na INmusicu predstavit će presjek svoje bogate karijere

Headlineri su drugog dana, u utorak, 26. lipnja, Nick Cave & The Bad Seeds i St. Vincent, a uz njih na pozornicama našeg najvećeg open air festivala nastupit će i Bombino, Jinx, Reykjavíkurdætur i brojni drugi. Nikada jači i iščekivaniji Nick Cave & The Bad Seeds vraćaju se na glavnu pozornicu INmusic festivala nakon deset godina od zadnjeg nastupa u Hrvatskoj 2008. godine, na trećem izdanju INmusic festivala. Jedan od najutjecajnijih i najinventivnijih rock-sastava našeg doba na pozornicu INmusica donosi glazbeni opus zavidne umjetničke vrijednosti. Nick Cave & The Bad Seeds na aktualnoj turneji donose presjek najvećih hitova uz brojna iznenađenja i pjesme koje publika nije imala prilike čuti uživo dugi niz godina.

INmusic festival u srijedu, 27. lipnja, zaključit će Interpol, Alice In Chains, Portugal. The Man, General Elektriks, PINS i brojna domaća i inozemna glazbena imena. Predvodnik indie rock revolucije, grupa Interpol, premijerno stiže pred hrvatsku publiku upravo na INmusicu, na pozornicu našeg najvećeg open air festivala. Interes je publike za njihov koncert i više nego očekivan, s obzirom na činjenicu da je riječ o jednom od rijetkih festivalskih nastupa tih indie miljenika ove godine.

INmusic festival na svakom izdanju okuplja ponajbolja imena suvremene glazbene scene, predstavljajući najaktualnije glazbene i kulturne sadržaje hrvatskoj i inozemnoj publici. Turistički i kulturni značaj INmusic festivala, ne samo za Zagreb nego i za cjelokupni hrvatski turizam, posebice u predsezoni, smatra se tradicionalnim početkom ljetne sezone i središnjim koncertnim događajem godine, koji okuplja desetke tisuća gostiju iz regije i svijeta. Međunarodni značaj i atraktivnost INmusic festivala prepoznao je i jedan od najprestižnijih svjetskih glazbenih časopisa, kultni britanski NME, koji je INmusic drugu godinu zaredom svrstao među 12 najboljih festivala na svijetu. U potvrdu impresivnim rezultatima INmusic festivala govori i činjenica da su smještajni kapaciteti u Zagrebu za vrijeme održavanja INmusic festivala već sada pretežno rezervirani putem najpopularnijih booking-servisa.

Organizatori INmusica najavili su i dodatne festivalske sadržaje, među kojima je i dobro poznati INteatar, koji i ove godine na Jarun dovodi tri odlične kazališne predstave: "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere" Romana Šuškovića-Stipanovića, "Münchhausen" Vilima Matule i "Majstorska glumačka radionica" Zijaha Sokolovića. Dodatna iznenađenja za publiku INmusica pripremili su i ovogodišnji partneri festivala – OTP banka Hrvatska, INA, Crafter's, Jana Vitamin, Volkswagen i Jägermeister.T.K.

CRAFT PIVA I SJAJNA GASTROPONUDA

Osim spektakularnog glazbenog programa, ovogodišnji INmusic posjetiteljima priprema i posebnu gastroponudu i pivsku ponudu! Na INmusic festivalu prvi će se put točiti isključivo craft piva novog pivskog partnera Crafter's, koji će u svojoj pub zoni predstaviti neka od međunarodno najnagrađivanijih zanatskih piva proizvedenih u Hrvatskoj prema receptima majstora pivara Silvija Boroše. Osim pitkog i osvježavajućeg Crafter's Hoppera kao službenog piva INmusica #13, u posebnoj festivalskoj Crafter's pivnici u ponudi će se naći i bogati Crafter's asortiman: Glider (pilsner), Escape (English IPA), Chimney (oatmeal stout), Swing (American red ale), Switch (rye IPA), ali i posebni Crafter's pivski specijaliteti Spirit (unique scotch ale) i Special Pale Ale. Osim sjajnog izbora craft piva, na INmusicu ove godine pod izborničkom gastropalicom Renea Bakalovića prvi put gostuje i zagrebački Cheese Bar, koji će tradicionalnu festivalsku prehrambenu ponudu obogatiti vrhunskim i svježim specijalitetima hrvatskih malih proizvođača. Od slasnih hrvatskih sireva, bogatih i sočnih burgera i zanatskih kobasica, sve do zavodljivih jela od morskih plodova i svježe pripremljene tjestenine, sve to uz još pokoje slasno iznenađenje bit će u ponudi kreativnog tima zagrebačkog Cheese Bara. Promocija vrhunskih hrvatskih pivskih proizvoda i gastroproizvoda pred tisućama inozemnih gostiju INmusic festivala svakako je važan turistički i gospodarski iskorak festivala, koji uz prave partnere tek treba otkriti sve svoje potencijale.

SPEKTAKL DAVIDA BYRNEA

David Byrne na glavnu pozornicu INmusica donijet će najnoviji glazbeno-scenski nastup, kakav se rijetko ima prilike vidjeti. Kreativna snaga Talking Headsa na INmusic u ponedjeljak, 25. lipnja, donosi fenomenalnu scensku postavu i vrhunsku glazbu.

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata