TvObzor
FRESH ISLAND FESTIVAL JE SLUŽBENO RASPRODAN!

Glazbena festivalska groznica samo što nije krenula
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Glazbena festivalska groznica samo što nije krenula, a Fresh Island (https://www.fresh-island.org) ove je godine po prvi put rasprodan tjednima unaprijed. Festival na plaži Zrće od 7. do 13. srpnja posjetit će oko 10.000 posjetitelja iz 40-ak zemalja, preko 200 međunarodnih uglednih medija, 30 međunarodnih influencera, nekoliko svjetskih celebrityja te 50 izvođača i DJ-a.

Fresh Island u pašku Novalju i na plažu Zrće svake godine dovodi ljude iz najrazličitijih dijelova svijeta te tako promovira Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju. Većinu posjetitelja čine gosti iz Velike Britanije, Hrvatske i Slovenije, te Nijemci, Francuzi i Austrijanci. Ovaj se festival može pohvaliti i posjetiteljima iz egzotičnih i udaljenijih zemalja poput Bahreina, Rusije, UAE, SAD-a, Kanada, Australije i Indije. Posjetitelji se na lokaciji zadržavaju sedam dana, dok u Hrvatskoj provode i do 10 dana, a prosječna potrošnja posjetitelja je 100 eura po danu, što izuzetno pozitivno utječe i na lokalno gospodarstvo.

Festival pokazuje značaj i kvalitetu svog tima i na drugim poljima. Tako je ove godine osvojio broncu za dizajn web stranice na International Design Awards u suradnji s kreativnom zagrebačkom agencijom SIZE. Popis najboljih europskh festivala sastavio je i ugledni The National, jedan od vodećih medija Ujedinjenih Arapskih Emirata - Fresh Island se tako našao uz bok festivalskih velikana Primavera Sound i Tomorrwland.

To je samo jedan od primjera na koji se ostvaruje velika besplatna promotivna i marketinška vrijednost za grad Novalju i Hrvatsku putem objava o festivalu na brojnim stranim internetskim portalima, radijima te u tiskanim medijima čija se vrijednost mjeri u nekoliko milijuna eura medijske vrijednosti.

Ovogodišnje, sedmo izdanje glavnog festivalskog programa odvija se od 10. do 12. srpnja na pozornicama klubova Papaya stage powered by Rinse FM i INA Aquarius stage powered by Capital Xtra gdje će nastupiti hip hop zvijezde Wiz Khalifa, Lil Pump, J Hus, Vince Staples, Gold Link, Tim Westwood te 40 internacionalnih DJ-a i artist. Festivalski pre i after događanja kreću već od 07. srpnja. sa Noss Welcome partyijem u klubu Cocomo, te dnevnim i večernjim partyijima u klubovima Rocks i Kalypso od čega se izdvaja veliki nastup Ty Dolla Sign 9. srpnja u klubu Kalypso. Tijekom Festivala posebni festivalski užitak doživite na pučini u sklopu popularnih NOSS Boat Partyija. N.Vek.

ove godine

OSVOJIO JE BRONCU ZA DIZAJN WEB STRANICE

Najčitanije iz rubrike