Sport
SKUPINA B: PORTUGAL - MAROKO

Portugalci na Ronaldov pogon
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Ranim pogotkom Cristiana Ronalda Portugalci su se domogli kapitalnih bodova u srazu s Marokancima, koji su u nastavku utakmice ozbiljno prijetili osporiti taj rezultat, ali bez konkretnog učinka. Marokanci su ambiciozno krenuli, ali se vrlo brzo zatresla njihova mreža. U četvrtoj minuti Portugalci su na desnoj strani izborili udarac iz kuta, koji je Bernardo kratko izveo do Moutinha, koji je centrirao na "peterac" gdje je utrčao Ronaldo i glavom spremio loptu pod gredu - 1:0. Ronaldo je mogao poentirati i pet minuta kasnije kada mu je u 16-erac, dugim prodorom, loptu donio Raphael koju je portugalski kapetan s 13 metara poslao pokraj desne vratnice. Minutu kasnije Marokanci su zaprijetili zdesna, odakle je pred vrata ubacio Dirar, a Boussoufa glavom loptu poslao pokraj suprotne vratnice. U 12. minuti stigla je prijetnja za portugalska vrata s iste strane, odnosno iz kuta, odakle je centrirao Ziyach, a Da Costa glavom šutirao pokraj desne vratnice. Pauza u uzbuđenjima trajala je do 32. minute, kada je Ronaldo imao "slobodnjak" na 18 metara, ali je pogodio zid. Sedam minuta kasnije namjestio je stopostotnu prigodu Guedesu, kojem je marokanski vratar obranio udarac iz blizine kada su se našli oči u oči. Na odmor su Marokanci mogli s identičnim rezultatom, ali u nadoknadi prvoga dijela Belhanda nije dobro glavom zahvatio ubacivanje Ziyacha slijeva, tako da je prigoda propala.

I u nastavku je afrička reprezentacija pokušavala ugroziti Ruija Patricija, ali je ponovno Ronaldo bio u prilici zatresti njihovu mrežu. Dužu, međutim, akciju svoga sastava zaključio je udarcem s 15 metara visoko preko grede. Četiri minute kasnije Marokanci su zaprijetili preko Belhande, čiji je snažan udarac sa 16 metara Rui Patricio sigurno uhvatio. Još je bolje portugalski vratar interevnirao u 57. minuti paradom izbivši iz desnog kuta loptu koju je glavom uputio Belhanda nakon što je zdesna slobodnjak ubacio Ziyach. Tri minute kasnije ponovno su bila ugrožena portugalska vrata koja s 13 metara Benatia nije uspio pogoditi. Marokanski kapetan imao je prigodu i u 78. minuti nakon što je iz dubine ubacio Ziyach, a Bentia ramenom šutirao pokraj desne vratnice. Posljednju prigodu za izjednačenje Marokanci su imali u sudačkoj nadoknadi, kada je obećavajući udarac Ziyacha s 14 metara blokirao netko od bijelih.D.L.

Rezultati by SofaScore

MOSKVA - Stadion Luzhniki. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 81.000. Sudac: Mark Geiger (SAD) 6,5. Striijelac: 1:0 Ronaldo (4). Žuti kartoni: Adrien (Portugal) i Benatia (Maroko). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: CRISTIANO RONALDO (PORTUGAL)

PORTUGAL

1 (1)

Rui Patricio 7, Cedric 6, Pepe 6, Fonte 6, Raphael 6,5, William 6, Moutinho 6,5 (od 89. Adrien -), Bernardo 6 (od 59. Gelson Martins 5,5), Joao Mario 5,5 (od 70. Fernandes 5,5), Guedes 6, Ronaldo 7.

MAROKO

0

El Kajoui 7, Dirar 6, Benatia 6,5, Da Costa 6, Hakimi 6, El Ahmad 6i, Boussoufa 6,5, N. Amrabat 6 od 86. Fajr -), Belhanda 6,5 (od 75. Carcela -), Ziyach 7, Boutaib 6 (od 70. El Kaabi 5,5).

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike