Sport
SREBRO OTIŠLO U NAŠICE

Borci Sajnamija osvojili tri medalje u Omišu
Objavljeno 21. lipnja, 2018.
Troje predstavnika Taekwondo kluba Osijek bili su solidni na državnoj smotri i plasirali su se između petog i osmog mjesta

U novoj Sportskoj dvorani Ribnjak u Omišu održano je kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske. Organizator je bio Taekwondo klub Gusar, a okupilo se 272 kadeta i kadetkinja iz 58 klubova iz cijele Hrvatske i 166 juniora i juniorki iz 47 klubova iz cijele Hrvatske, među njima i članovi taekwondo klubova iz Slavonije.


Nastupilo je i troje članova Taekwondo kluba Osijek. U konkurenciji kadeta nastupio je Filip Zahirović (-49 kg), a u juniorskoj kategoriji Marko Šimon (-51 kg) i Mateja Šuvak (-55 kg). Prvoga dana Filip Zahirović u prvom je kolu bio slobodan, u drugom kolu dobio je Luku Tomića iz zagrebačkog Jastreba, a u borbi za medalju ždrijeb mu donosi Kristijana Perajicu iz splitskog Marjana, od kojeg je izgubio. Ostaje mu utjeha da je poražen od kasnijeg prvaka Hrvatske. Drugog dana u konkurenciji juniora Marko Šimon u prvom je kolu izgubio od predstavnika zagrebačkog Osvita Borne Hercega. Juniorka Mateja Šuvak u prvom se kolu borila protiv predstavnice splitskog Marjana Lare Sarić. Osječanka je u prvom kolu pobijedila svoju suparnicu sa 3:0, međutim u drugom kolu ždrijeb joj je namijenio drugu nositeljicu turnira Mariju Grubišić, koja je slavila sa 17:1 pa je tako i Mateja ostala korak do medalje. Ukupno, Taekwondo klub Osijek zadovoljio se trima plasmanima na korak do medalje, od petog do osmog mjesta.

 

U jakoj konkurenciji nastupili su i Članovi vinkovačkog Sajnamija. Ostvarili su odličan rezultat, kući u Vinkovce vratili su se s tri medalje te tako potvrdili dugogodišjni sustavan rad u svom klubu, a da je tome tako najbolje pokazuju rezultati, i to na najvišoj državnoj razini. Tako je u juniorskoj konkurenciji u kategoriji do 55 kilograma srebrnu medalju osvojio Dominik Greifeinstein. Na žalost, nije mogao prikazati svoj maksimum u finalu, u koji je ušao ozlijeđen, pa je nakon završnog meča morao čestitati Kevinu Češljaru iz FOX-a. U juniorskoj konkurenciji nastupio je i Fran Čopćić, koji je, na žalost, zaustavljen u prvom kolu. Broncu je u Vinkovce donijela Ivana Firi u konkurenciji do 68 kilograma. Zanimljivo, u polufinalu je poražena od Našičanke Mateje Begić. U kadetskoj konkurenciji Patrik Sučić donio je još jednu broncu za Sajnami. Nastupio je u kategoriji do 57 kilograma, u kojoj je najbolji bio Patrick Dukanović iz Elitea. Karlo Šarčević plasirao se na diobu od petog do osmog mjesta, a u prvom kolu zaustavljena je Gabrijela Plašć. Sajnamijevce su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan Martin Kelava.

Krešimir Lacković

SREBRO OTIŠLO U NAŠICE


Svoju predstavnicu na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore imao je i Taekwondo klub Našice. Matea Begić odlično se predstavila u kategoriji -68 kg. U prvoj borbi pobijedila je drugu nositeljicu Ninu Mikulin s rezultatom 11:4, a potom je u polufinalu svladala Ivanu Firi iz Vinkovaca. Matea je slavila sa 26:6. U finalu ju je čekala Tina Živaljić iz splitskog Marjana. Matea se unatoč ozljedi koljena dobro predstavila, ali se na kraju zadovoljila srebrnom medaljom. No titula viceprvakinje Hrvatske velik je uspjeh.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike