Osijek
KONFERENCIJA ZA NOVINARE U REGIONALNOJ VINOTECI U TVRĐI

Manifestacija DunavArt Festival održat će se od 22. do 30. lipnja
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

U prostoru Regionalne vinoteke u Tvrđi u srijedu je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena ovogodišnja manifestacija DunavArt Festival, koja će se održati od 22. do 30. lipnja. Riječ je o drugom izdanju festivala koji povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstven umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gastronomskog bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj.


Konferenciji su nazočili djelatnica Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije i direktorica Turističke zajednice OBŽ-a Ivana Jurić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling, zamjenik župana Goran Ivanović, predstavnik organizacije DunavArt Festivala Zlatko Petrović Pajo i direktor TZ Baranje Matej Perkušić.


''Festival se polako širi i postaje sve poznatiji. Sukladno sredstvima kojima raspolažemo, to i ne može biti brzo i bombastično, ali možemo reći da smo posadili sjeme dobra i da se nadamo kako će festival iz godine u godinu biti sve bolji. Bitno je da se budi svijest o tome da smo mi podunavska zemlja i da trebamo iskorisiti sve mogućnosti koje nam Dunav pruža, a one su doista velike'', rekao je Petrović, jedan od organizatora festivala.


Zamjenik župana Goran Ivanović zahvalio je organizatorima koji su došli na ideju ovakvog festivala te poručio da ''u turizmu ne postoje i nepoželjne su administrativne granice - on je nešto globalno. Predstavlja dobru organizaciju i dobru strategiju, koja se neće razviti samo na prostoru naše županije nego u sinergiji s ostalim prostorima. DunavArt Festival prelijep je događaj napravljen baš onako kako treba. Tko malo poznaje ovaj geografski prostor, zna da su upravo Vukovar, Baranja, Ilok i Erdut najbolje destinacije gdje se može vidjeti najbolje od onoga što Slavonija, Baranja i Srijem imaju. Hvala svima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu inicijativu i mogu reći kako sam siguran da će DunavArt Festival postati brend kakvom i sami organizatori teže'', poručio je Ivanović.

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour. D. Miklić

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike