Regija
POČELA GRADNJA 31. NOVE ŠKOLE U ŽUPANIJI

U Bakiću gradnja nove područne škole za veći broj učenika
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

SLATINA

U slatinskom prigradskom naselju Bakiću jučer je počela gradnja Područne škole, koja djeluje pri OŠ Eugena Kumičića.

Povelju u temelje buduće školske zgrade položila je najbolja učenica škole Ana Sejkora, a prve lopate betona ubacili su župan Igor Andrović, gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica Božica Majhen. Gradnja nove škole vrijedna je 1.435.161 kunu, a sredstva osiguravaju Županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a i Grad. Bit će to 31. nova škola na području županije u posljednjih deset godina, a zamijenit će zgradu staru 111 godina. PŠ u Bakiću ima 27 učenika, a sljedeće školske godine na nastavu u matičnoj školskoj zgradi putovat će 30 učenika iz Bakića. Obraćajući se djeci i roditeljima, župan Andrović prisjetio se da je dolaskom na mjesto župana vidio da postoji građevinska dozvola za gradnju škole, ali tada nije znao u kakvom je stanju zgrada i koliko ima učenika.

- Kada sam iz dopisa ravnateljice škole saznao da se povećava broj učenika i da je zgrada stara 111 godina, nisam dvojio o odluci da treba krenuti u gradnju škole. Nije ovo jedina stara škola u županiji i u najboljoj vjeri činimo sve da i ostale zamijenimo novima, jer i to je demografska mjera - rekao je župan. Gradonačelnik Ostrošić bez dvojbe prihvatio je inicijativu župana da Grad sudjeluje u sufinanciranju.

– Nadam se da ćemo uspjeti stvoriti kvalitetne uvjete da mladi ostaju, a oni koji su otišli da se vrate, jer dom je samo jedan - rekao je Ostrošić.

Župan i gradonačelnik Ostrošić potpisali su ugovor o sufinanciranju gradnje. Na svečanosti su bili predsjednik Skupštine VPŽ-a Miran Janečić, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, načelnici općina, pročelnici, direktori i ravnatelji županijskih i gradskih institucija i mještani. Radove je blagoslovio vlč. Darijo Šimić, župnik sladojevačke Župe sv. Barbare.Petar Žarković

I stvarnost može biti bajka
"Kada smo najavili da ćemo graditi novu školu, neki su mislili da je to bajka, a sada im pokazujemo da stvarnost može biti bajka. U ovu staru zgradu u školu su išli moji roditelji, djedovi i bake, koji su prva slova i brojke pisali na pločicama posebnim pisaljkama, a brisali krpicama. Mi smo e-škola, pa će naši učenici također stjecati prva znanja na pločicama, ali to su drukčije pločice, one na kojima se znanja usvajaju dodirom prsta ili klikom miša i koje im omogućuju da imaju cijeli svijet ispred sebe", rekla je ravnateljica Majhen.

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike