Mozaik
SLUŽBENA TOP-LISTA PRODAJE

Silente su prvi s novim albumom
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Brojni su fanovi s oduševljenjem dočekali novi album dubrovačke grupe Silente, što potvrđuje i prvo mjesto službene top-liste prodaje albuma, na koje je zasjeo album "Malo magle malo mjesečine". Materijali s ovog albuma nastali su još 2015. godine, kada se bend zaustavio usred uvježbavanja i priprema za snimanje. U prosincu 2017. bend opet ulazi u studio, dovršava započeto te dodatno nadopunjuje materijal nekim novim stvarima. Autori 14 pjesama s albuma su Sanin i Tibor Karamehmedović, a bend je snimao u sastavu Tibor Karamehmedović - gitare, Sanin Karamehmedović - bas, Ivuša Gojan - bubnjevi, Doris Kosović - vokal i Šimun Končić - klavijature.

 


Album je sniman u studiju Morris u Zagrebu, a produkciju potpisuje frontmen benda Tibor Karamehmedović. Na drugom mjestu smjestio se prošlotjedni broj jedan Massimo s novim albumom "Sada". Kompilacija netom završenog festivala u Vodicama "CMC Festival Vodice 2018", u izdanju Croatia Recordsa, nalazi se na trećem mjestu, slijedi grupa Colonia s novim albumom "Nova era", a top pet zatvaraju Kojoti s "11 najboljih". Osječanka Mia Dimšić je na šestom mjestu sa svojim albumom "Život nije siv", a tako se već 64. tjedan nalazi na samom vrhu ove top-liste. Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.K.

ARCTIC MONKEYS NAJPRODAVANIJI


U kategoriji inozemnih izdanja, prvo je mjesto i ovaj put pripalo grupi Arctic Monkeys i "Tranquility Base Hotel + Casino", a na drugo se mjesto smjestio Shawn Mendess s istoimenim albumom. Na treće, četvrto i peto mjesto kao povratnici našli su se Opeth s albumom "Sorceress", Pink Floyd s "Pulse" te Metallica s "Garage days re-revisited".

Najčitanije iz rubrike