Objavljeno 21. lipnja, 2018.
OptiGrill + XL je inovacija za savršene rezultate pečenja s automatskim senzorom i indikatorom razine pečenja. Omogućen je i ručni način rada, koji sadržava četiri razine temperature, tri nova programa i 800 cm² površine za kuhanje za 6 do 8 osoba. Poboljšan je automatskim senzorom koji detektira broj namirnica na površini za pečenje i procjenjuje njihovu debljinu.
Slatka i sočna BBQ rebarca bez kostiju
Sastojci:
1 lungić, približno 500 g
2 žličice (10 ml) čilija i gorušice u prahu
1 žličica (5 ml) crvenog luka i češnjaka u prahu
3/4 žličice (4 ml) soli i papra
1/4 šalice (50 ml) dimljenog barbecue umaka
1/4 šalice (50 ml) marmelade od marelica, otopljene
1 žlica (15 ml) žutog senfa
Priprema:
Uzdužno zarežite lungić, ali ne do kraja, kako biste ga otvorili kao knjigu. Istucite meso na jednaku debljinu. Zarežite meso, režući do pola, u intervalima od 2,5 cm kako bi meso sličilo pločici rebarca.
Pomiješajte čili u prahu s prahom gorušice, lukom u prahu, češnjakom u prahu, solju i paprom. Utrljajte mješavinu začina jednoliko po svinjetini. Ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme pomiješajte barbecue umak s marmeladom i senfom dok smjesa ne postane glatka. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 60 sekundi ili dok ne bude dovoljno toplo. Izmjerite 2 žlice (30 ml) umaka i premažite svinjetinu; ostatak umaka sačuvajte.
Odaberite program „Kobasice/svinjetina/janjetina” i pritisnite „OK”. Namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite meso na grill i poklopite.
Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni boju u crvenu. Uklonite svinjetinu s grilla i prekrijte folijom; ostavite da odstoji 5 minuta. Narežite meso na urezanim dijelovima kako biste ga razdijelili u „rebarca”. Poslužite s preostalim umakom sa strane.