Novosti
MINISTAR KRSTIČEVIĆ

Nakon ministarske dužnosti ne želim u politiku
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u utorak da se nakon završetka sadašnje dužnosti ne želi baviti politikom, komentirajući medijska nagađanja da bi na sljedećim predsjedničkim izborima mogao biti HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike. “Ja nisam političar općeg smjera, politikom, iskreno, nakon ove dužnosti ne želim se baviti. Što se mene tiče, služio sam Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata, dao sam sve najbolje, služim danas svojoj zemlji i sa svojim timom gradim hrvatsku vojsku. Kad završi ovaj posao, ima jako puno ljudi u Hrvatskoj, mladih i sposobnih, koji zaslužuju priliku”, rekao je Krstičević.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je, upitan do koje točke predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović može računati na potporu HDZ-a za drugi mandat, poručio kako predsjednica prije svega treba jasno reći da ide u drugi mandat i “nakon toga će imati potporu HDZ-a”. Jandroković se ne slaže s ocjenama da je predsjednica najžešća oporba premijeru. "Bilo bi bolje da ključni protagonisti političkog života, posebno oni koji su iz iste političke opcije, ne idu u tu vrstu javne konfrontacije, no dogodi se", smatra Jandroković. H

USREDOTOČEN NA RAZVOJ HV-a
Krstičević je prvo, odgovarajući na upit o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske, rekao kako na Visu nije vrijeme i mjesto da govori o tomu, jer se trebamo sjetiti onih koji su stradali i poginuli na viškom području u Dugom svjetskom ratu i odati počast tim ljudima. Ministar obrane Damir Krstičević rekao je novinarima kako je potpuno usredotočen na razvoj hrvatske vojske. “Mislim da radimo sjajan posao, imamo dobar tim, razvijamo hrvatsku vojsku”, kazao je Krstičević, koji je u Milni na Visu.

Možda ste propustili...