Mozaik
NAVIJAČKE AVANTURE PO RUSIJI

Meksikanci ispijaju pivo, a Nijemci se "ubijaju" u votki
Objavljeno 20. lipnja, 2018.
U Moskvi se izmjenjuju navijači Islanda, Argentine, Meksika... i svi su dragi gosti

Navijači Meksika bili su prava atrakcija u Moskvi. Veseli, nasmijani, raspjevani, odjeveni u šarenilo svih boja, nikako nisu mogli proći nezamijećeno, a svojom pozitivnom energijom oduševili su domaćine.


Pravi hit bile su njihove raznobojne kreacije s paunovim perjem, na koje ni rezervirani Rusi nisu ostali ravnodušni, pa su česti prizori bili da domaći stanovnik moli dragog gosta za zajedničku fotografiju. A Meksikanci su doista bili dragi gosti ruske metropole, vječno raspjevani, izuzetno komunikativni i obvezno s pivom u ruci, u Rusiji kao da se osjećaju kod kuće.


Inače, SP za sada protječe u odličnom raspoloženju i bez ikakvih problema, jer velik je naglasak na sigurnosti svih sudionika i navijača, što policija dosljedno, možda malo i predosljedno, provodi. Mogla bi malo i olabaviti, ipak je u tijeku Svjetsko nogometno prvenstvo, pa ponekad na vrlo stroga pravila treba zažmiriti. Kao primjer može biti ponašanje snaga reda u Kalinjingradu, gdje je konzumiranje alkohola na otvorenom, uostalom kao i u cijeloj Rusiji, kažnjivo (kazna je 50 kuna, nap. a.), no ruski se policajci u gradu gdje je Hrvatska igrala protiv Nigerije nisu strogo pridržavali tog pravila. U Moskvi su se predstavili i njemački navijači, koji su tradicionalno bučni, a zanimljivo je da kao veliki ljubitelji piva Nijemci uglavnom uživaju u - votki. "Rogati" Šveđani u navijačkom vlaku prema Nižnjem Novgorodu dijelili su zastavice, a samozatajni Korejci uglavnom su se samo fotografirali ispred stadiona i gradskih znamenitosti. Slobodan KADIĆ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda