Sport
ODLAZAK IZ “BROKERA”

Šarac umjesto revizije izabrao raskid ugovora
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Nakon što je završila sezona, bilo je jasno da će košarkaški premijerligaš s Drave u sljedećoj doživjeti značajnu izmjenu igračkog kadra. Neki su tako već nakon zadnje utakmice protiv prvaka Cedevite napustili svlačionicu, iz koje je posljednji otišao i jedan igrač kojeg nismo vidjeli na izlaznim vratima. Veliko iznenađenje, svakako neugodno, predstavlja vijest da od jeseni u dresu Vrijednosnice Osijeka nećemo gledati Aljošu Šarca. Riječ je o igraču koji je u “žutom” dresu odradio četiri sezone, posljednje dvije bio je i kapetan, a prije godinu dana potpisao je i petogodišnji ugovor s jedinim članom elitnog razreda koji dolazi s hrvatskog istoka. U tom trenutku izgledalo je da će ovaj 28-godišnji organizator igre čak i karijeru završiti među “brokerima”, razloga za odlazak nije bilo (u rodnom gradu stigao je do pete godine na Ekonomiji, nedavno je postao i otac, nap.a), ali od toga, bar zasad, neće biti ništa. Prije nekoliko dana došlo je do neočekivanog zaokreta u odnosu igrač - klub, što je rezultiralo sporazumnim raskidom ugovora.

Ništa nije nagovještavalo takav rasplet, ostanak Šarca u klubu donedavno je bio čisti “beton”. Iako u kratkom klupskom priopćenju stoji da je do prekida suradnje došlo “zbog mimoilaženja u pogledima na smjernice u kojem je klub odredio strategiju razvoja”, jasno da su razlozi ipak drugačije prirode.

O čemu je ruječ, upitali smo sada već bivšeg kapetana osječkog košarkaškog broda:

- Iz kluba je stigao prijedlog da preostale četiri sezone odradim pod drugačijim uvjetima. Naravno, za mene nepovoljnijim, jer financijsko umanjenje nije bilo malo. Kao povod za reviziju uzeo se moj učinak u prošloj sezoni, koji je kao bio ispod očekivanja. Brojke su bile takve kakve jesu (9.6 poena, 4.2 asistencije u 2.8 skokova u odnosu na lanjskih 13.6, 4.8 i 2.6), bilo je i problema s ozljedama, ali moj angažman nikad nije bio sporan, stoga smatram da nije bilo ni najmanjeg razloga za novim pregovorima oko ugovora. Naravno da sam prvo ostao zatečen, na kraju sam i razočaran. S obzirom na učinak u posljednje četiri godine i profesionalni odnos, nisam zaslužio ovakav rastanak. Jasno da daljnji ostanak u klubu nije imao smisla. Umjesto odmora sada me čeka pronalaženje nove sredine, vjerujem da ću uskoro znati i gdje nastavljam karijeru - kaže Aljoša Šarac.

Nažalost, ne u Vrijednosnicama Osijek, koje se očito (pre)lako odriču svojih igrača. Sve je manje domaćih imena u rosteru, ali malo tko je očekivao odlazak jednog od “starosjedioca” i nositelja igre u momčadi Vladimira Krstića, koja će od jeseni biti itekako izmijenjena. I bez jednog od zaštitnih znakova...

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike