Sport
MATEO KOVAČIĆ I ANTE REBIĆ

Moramo razmišljati o sebi, a ne o drugima
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Mateo Kovačić jedan je od onih koji u Rusiji ima status „zlatne pričuve“. Naime, ako se nešto, ne dao Bog, dogodi Luki Modriću, on bi trebao biti prva alternacija. Mateo strpljivo čeka svoju priliku.

- Ovo je reprezentacija i ne možemo svi igrati. Mi, koji nismo trenutačno unutra, trebamo biti strpljivi i prava podrška onima koji igraju. Momčadski duh i dobro raspoloženje važni su i jaki aduti na ovakvim natjecanjima. Mislim da je atmosfera bolja nego u Brazilu 2014. Imamo više samopouzdanja, a sve to proteže se još od Eura 2016., u Francuskoj - rekao je Kovačić.

Zanimljiva razmišljanja Mateo ima o utakmici s Argentinom. Posebice kada je u pitanju najbolji svjetski igrač Leo Messi.

- Prirodno je da Argentina mnogo ovisi o Messiju, iako imaju odlične igrače i na drugim pozicijama. O tome se ne može ništa specijalno novo reći. Igrao je dobro protiv Islanda, ali nije imao sreće dati gol. Moramo ga se čuvati, ali previše se priča samo o njemu. On jest najbolji na svijetu, ali moramo se pripremiti i za ostale Argentince.

Hrvatska u ovom trenutku ima daleko jači vezni red od Argentine, što će se teško ponoviti u povijesti. Može li to prevagnuti utakmicu na našu stranu?

- Snaga Hrvatske nije samo u veznom redu, nego u cijeloj momčadi. Ne trebamo se bojati Argentine, samo ih respektirati, kao što smo i Nigeriju. Ako se izuzme Messi mislim da ukupno gledano imamo bolje igrače. S obzirom na našu snagu trebamo više razmišljati o sebi i svojoj igri, a ne o drugima. Neka oni brinu o nama, jer mi smo vrlo jaka momčad - zaključio je Mateo Kovačić.

Zajedno s veznjakom Real Madrida na “pressici” se pojavio i Ante Rebić. S drukčijim statusom. On je, naime, započeo utakmicu s Nigerijom. Tako će biti vjerojatno i protiv Argentine.

Inače, Rebiću je ovo drugo Svjetsko prvenstvo. Nastupio je i u Brazilu. Otada ga jedno vrijeme nije bilo u reprezentaciji.

- Meni je čast biti ovdje. Nije bitno hoću li biti na klupi ili zaigrati. Dvije godine nisam bio pozivan u reprezentaciju, pa bio sam na klupi, a sada sam spojio četiri nastupa u kontinuitetu - rekao je krilni igrač Eintrachta iz Frankfurta, dodavši:

- Dajem sve od sebe, poštujem ekipu i stavljam je na prvo mjesto, a to se vidi i prema zalaganju - kazao je Rebić koji je zadovoljan startnom pobjedom Hrvatske.

- Trebamo biti zadovoljni pobjedom protiv Nigerije, jer vidite koliko je iznenađenja bilo na početku ovog prvenstva. Dosta je favorita kiksalo, neki su se mučili, a mi smo kvalitetno riješili pitanje Nigerije i sad trebamo nastaviti gdje smo stali - zaključio je Rebić. D. Keler

Najčitanije iz rubrike