Sport
ŠIME VRSALJKO

Ključna je koncentracija
i momčadski pristup
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Šime Vrsaljko važna je karika naše reprezentacije, jer njegova dvosmjerna igra predstavlja opasnost za svakog suparnika. Sutra protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu mogao bi imati jednu od važnih uloga, jer argentinska krila zna se zaboraviti kada je obrana u pitanju. Za Hrvatsku ta utakmica ima golemu težinu, jer joj pobjeda u njoj može donijeti potvrdu plasmana u drugi krug Svjetskog prvenstva.

- Pobjeda u utakmici protiv Argentine doista bi bila velika stvar za nas, jer bi nam donijela potpuni mir i dodatno vrijeme da se kvalitetno pripremimo za ono što nas očekuje u drugom krugu. Međutim, ulog je velik i za Argentinu nakon što nije uspjela pobijediti na startu. Bit će to iznimno zahtjevna utakmica za nas, ali uvjeren sam kako smo ćemo biti u stanju odgovoriti na pravi način. Svaka je utakmica priča za sebe. Ona protiv Nigerije nosila je startnu nervozu, a odradili smo je koliko nam je bilo potrebno za pobjedu. Možemo mi igrati bolje, a planiramo to pokazati protiv Argentinaca - rekao je Šime Vrsaljko, desni branič naše reprezentacije.

Hrvatska će se suočiti s najboljim svjetskim igračem i zato je u zraku veliko pitanje – kako zaustaviti Messija?

- Pravi odgovor na to pitanje vjerojatno i ne postoji. Na taktičkom planu moramo biti na vrhunskoj razini. Kompaktnost je tu iznimno važna, jer se s takvim igračima kao što je Messi možeš nositi samo momčadskim pristupom. To je način na koji se može umanjiti njegov doprinos u napadačkim akcijama.

Susretao se Šime protiv Messija u španjolskom prvenstvu. A kako njegov klupski trener Diego Simeone, koji je također Argentinac, priprema taktiku za svog sunarodnjaka?

- Teško je to uspoređivati, ili primjenjivati iste taktike. Niti mi u reprezentaciji imamo isti stil igre kao Atletico, niti imamo igrače istih sposobnosti. Kada smo igrali protiv Barcelone nismo se orijentirali samo na zaustavljanje Messija, jer tamo ima još vrhunskih individualaca koji su sposobni kazniti i najmanje opuštanje u obrani. Uvjeren sam kako će izbornik i njegov stožer kvalitetno pripremiti taktiku za taj susret, a prema mome mišljenju, ključnu će ulogu odigrati koncentracija i kolektivni pristup.

Osim zahtjevnih suparnika Rusija donosi i zahtjevna putovanja koja mogu utjecati na tjelesnu spremnost igrača. Kako se naši reprezentativci nose s tim problemom?

- Ma, mi smo naviknuti na takve stvari, osim toga oko sebe imamo vrhunski tim liječnika i fizioterapeuta koji vode računa o svakoj sitnici po tom pitanju. Neće ta putovanja utjecati na naše tjelesno stanje. Mnogo je važnije da imamo sjajnu atmosferu unutar momčadi, jer ona može biti jedna od stvari koja donosi prevagu. Zato je iznimno važno bilo pobijediti Nigeriju na startu pa sudar s Argentinom čekamo mirni i samopouzdani - zaključio je Šime Vrsaljko.

Dalibor KELER

Šime Vrsaljko

desni branič Hrvatske

Kada smo igrali protiv Barcelone nismo se orijentirali samo na zaustavljanje Messija, jer tamo ima još vrhunskih individualaca koji su sposobni kazniti i najmanje opuštanje u obrani.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike