Regija
U ČAST POGINULOM BRANITELJU I VATROGASCU

Vatrogasni memorijal "Damir Hornung"
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

ORAHOVICA - U organizaciji DVD-a Orahovica održan je 9. Vatrogasni memorijal ''Damir Hornung'' u čast hrvatskog branitelja i nekadašnjeg vatrogasca, koji je poginuo na bojištu u Tenji. Nazočne su pozdravili predsjednik DVD-a Orahovica Mato Orina, predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak te brat poginulog Damira Mario Hornung. Memorijal je otvorio dogradonačelnik Dalibor Fofonjka.


U vatrogasnim se disciplinama natjecalo devet ekipa DVD-ova iz Crnca, Feričanaca, Kutjeva, Kršinaca, Beljevine, Stare Jošave, Dolaca te Orahovice. Na kraju je održan tzv. Fire challenge, pojedinačno natjecanje operativaca.

 

- Vatrogasci su ekipno morali što brže obući interventnu odoru s punom opremom, druga vježba bila je rad s brentačama, zatim brzo motanje vatrogasnih cijevi, potom rušenje meta vodom iz autocisterne te na kraju spajanje usisnog voda. Što se tiče Fire challenga, riječ je o vježbi sastavljenoj od staze s nizom prepreka koju treba što brže proći - rekao je zapovjednik DVD-a i VZ-a Orahovica Robert Orina.


Pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Kršinci, drugo mjesto pripalo je DVD-u Kutjevo, a treće Feričancima. Nagradu za fair-play dobila je ekipa Orahovica 2, koju su većinom činile žene vatrogasci. U Fire challengu najspretniji je bio Marko Udovčić iz DVD-a Stara Jošava, drugi je bio Josip Bilandžić iz Feričanaca, a treći Mario Purgar iz Orahovice. Nagrade najboljima uručio je Mario Hornung. V.G

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike