Mozaik
KONCERT DUHOVNE GLAZBE U ĐAKOVU

"Vrijeme je žetve milosti Božje"
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Uz poruku "Slavimo Gospodina pjesmom zajedno" u nedjelju je na Trgu J. J. Strossmayera, ispred đakovačke katedrale, koja se i ovaj put potvrdila kao najljepša gradska kulisa, održan treći zaredom koncert duhovne glazbe "Vrijeme je žetve milosti Božje". Izvođači Alan Hržica i Petar Buljan te Đakovčanka Vlatka Kladarić priredili su đakovačkoj publici praznik za uši i dušu te puno dobre, pozitivne atmosfere uza zvuke duhovne glazbe modernoga ritma.


Najiskrenijim zaljubljenicima u te zvuke nije zasmetala ni kiša koju su u Đakovo donijeli tamni oblaci. Brojni su gledatelji, s kišobranima i kabanacima, uz pozornicu nastavili - kako su nam sami rekli - kroza zvuke duhovne glazbe primati Njegove milosti. Kiša je, dapače, stvorila poseban ugođaj, na neki način još više povezavši izvođače i publiku. Inače, đakovačka publika poznata je kao tradicionalno rezervirana, pa čak i pomalo hladna na niz javnih događaja u gradu, no, očito, koncerti duhovne glazbe pogađaju njezin ukus i stvaraju puno topliju atmosferu.


- Ljudi su se spontano, s kišobranima i u kabanicama, okupili oko pozornice, pjevali su uz izvođače i uživali u cijelom događaju, pa je sve ispalo još bolje i spontanije nego što smo mislili - ističe organizatorica Maja Muškić, dodajući da je koncert ostavio odličan dojam na građane, a i na same izvođače.


- Na kraju koncerta rekli su nam da je ovo najposebnija publika koju su do sada doživjeli, pa bismo i za to mogli reći da je svojevrsna milost Božja - dodala je Maja Muškić. Brojna publika preplavila je novootvoreni trg, koji je i opet potvrdio svoju multifunkcionalnost. Namjera je da koncert postane tradicionalan, jer se nakon tri održana pokazalo da Đakovčani izuzetno dobro prihvaćaju ovakav, moderan, izričaj duhovne glazbe. Pokrovitelji koncerta bili su Grad Đakovo i Nadbiskupija đakovačko-osječka. M. Alduk

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike