Autoglas
PREMIJERA: OPEL COMBO LIFE

Obiteljski auto s pregršt inovacija, prostran i svestran
Objavljeno 19. lipnja, 2018.
Cijene Comba bit će objavljene do kraja mjeseca, a prodaja kreće na jesen

Na prezentaciji u zagrebačkom hotelu Westin predstavljen je novi Opelov adut, treći iz zajedničke suradnje lani Opelom proširene grupacije PSA. Kompaktni MPV s kliznim vratima, dužine 440 cm, koji se u rastegnutoj verziji od 475 cm već gura u srednju klasu, pokazao je kako je francusko-njemački brak pun pogodak. Sjedinjuje funkcionalnost, hi-tech opremu i solidnost izvedbe.


Opel Combo Life opremat će se 3-cilindarskim turbobenzincima (1.2 sa 110 i 130 KS) te 4-cilindarskim turbodizelašima (1.5 sa 75, 100 i 130 KS). Uz ručni 5-stupanjski i 6-stupanjski mjenjač u opciji je automatski 8-stupanjski, što je u klasi kompaktnih MPV-a raritet. Novi Combo Life nudi i high-tech tehnologiju. Već u standardnoj verziji tu je kamera za prepoznavanje pješaka i prepreka, a u opciji su i Head-up zaslon, kao i IntelliGrip sustav nadzora trakcije.


Za razliku od iznenađujuće bogate ponude dostupnih visokotehnoloških rješenja, od najnovijeg člana Opelove proizvodne ofenzive očekivali smo da bude iznimno svestran. Dostupan je u standardnoj verziji dugoj 4,4 m ili kao 35 cm duža dugačka verzija s dvama kliznim vratima. Obje varijante visoke su 1,8 m te su dostupne s pet ili sedam sjedala, čime je osigurano da i velike obitelji s ljubimcima mogu uživati u prostranoj kabini. Za vlasnike Opel Comba neće biti problem ni prijevoz velike količine prtljage i hrpe sportske opreme na odredište za odmor. Verzija standardne dužine s pet sjedala ima minimalnu zapremninu prtljažnika od 597 litara, što znači da nitko od putnika, uključujući i kućne ljubimce, neće morati na odmor bez igračaka ili dekica. Svi kojima treba još više prostora moći će izabrati veći međuosovinski razmak s minimalnom zapremninom prtljažnika 850 litara.

 

U unutrašnjosti je odlučujuću ulogu imala ergonomija s vozačem u središtu. Rezultat je pametno organiziran kokpit u kojemu vozač lako pronalazi i dohvaća sve kontrole. Kromirani detalji na kožnom upravljaču, kvakama na vratima i otvorima za zrak dodatno uljepšavaju unutrašnjost. Cijene najnovijeg Opela bit će objavljene do kraja mjeseca, a službena prodaja kreće na jesen. Milan BUGARIĆ

Inovativni drugi red sjedala u Combu


Položaj drugog reda sjedala može se prilagoditi individualnim preferencijama. Može se birati između standardnog drugog reda sjedala u obliku klupe djeljive u omjeru 60/40 ili pak tri pojedinačna sjedala koja se mogu praktično preklopiti iz prtljažnika. Svako sjedalo dolazi s nosačem Isofix za dječju sjedalicu koji omogućuje montažu tri dječje sjedalice.