Regija
SREDIŠNJA MANIFESTACIJA SRIJEMACA

''Divan je kićeni Srijem'' - razglednica Općine Nijemci
Objavljeno 18. lipnja, 2018.
Uz fišijadu, koncerte, natjecanja, nastupe folkoraša, održan je i turističko-gospodarski sajam

NIJEMCI

Manifestacija ''Divan je kićeni Srijem'', koja poveziuje Hrvate Srijemce s obje strane granice, a održana je u okviru obilježavanja Dana općine u organizaciji općinske Turističke zajednice i Udruge ''Divan je kićeni Srijem'', ponudila je bogat program za sve uzraste.

- Naša manifestacija ''Divan je kićeni Srijem'' pokriva sve udruge koje djeluju na području općine. Održali smo natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša u Lipovcu na koje se prijavilo jako mnogo natjecatelja, potom nogometno natjecanje limača na stadionu NK Lovor u Nijemcima, te gađanje glinenih golubova u disciplini trap u Donjem Novom Selu. U Đeletovcima je održano 37. Sijelo pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema, a u Nijemcima Noć talijanske kancone i evergreena uz koncert Đanija Stipaničeva. U subotnjem, središnjem dijelu manifestacije održan je Vatrogasni kup za djecu i mladež, Likovna kolonija, Oružane snage Republike Hrvatske izložile su svoje naoružanje, održani su Gospodarski sajam i izložba voćnih rakija, a na kraju dana nastupile su pjevačke i tamburaške skupine uz koncert Vanne i Cecilije. Posljednji dan manifestacije bio je posvećen tradiciji, kulturi i našim običajima, a nastupile su male folklorne skupine, KUD-ovi - sve vezano uz očuvanje tradicijske kulture - rekao je Vjekoslav Belajević, načelnik općine Nijemci. Smisao je manifestacije jačanje gospodarstva i turizma ovog kraja te promoviranje Vukovarsko-srijemske županije i općine.

- Kroz manifestaciju ''Divan je kićeni Srijem'' puno se dobilo na turističkim potencijalima koje ima općina Nijemci. Možemo reći kako je ona svojevrsna razglednica općine. U skorašnje bi vrijeme trebala biti prepoznatljiv znak i pozivnica svim turistima da tijekom cijele godine dolaze u kod nas jer tu mnogo toga mogu vidjeti, upoznati zanimljivu kulturu kraja, uživati u vožnji našom brodicom... - rekao je načelnik Belajević.

Prilika za promociju gospodarstvenika je turističko-gospodarski sajam, koji se svake godine održava u okviru manifestacije, a na kojem se nađe za svakog ponešto, od rukotvorina do slavonskih gastrospecijaliteta i proizvoda OPG-ova.

Na Likovnoj koloniji, čiji je voditelj bio Antun Ferbežar Tonča, sudjelovali su: Duško Begović (Vrbanja), Zlatko Kokanović (Županja), Pero Avramović (Županja), Edita Starčević (Čepin), Domagoj Jurčić-Sremac (Vukovar), Ružica Hraško (Otok), Antun Balentović (Županja), Marina Pinjuh (Vinkovci), Dejan Duraković (Vinkovci), Ivan Bogović (Vinkovci), Željka Perković (Slavonski Brod), Branko Jalovičar (Čepin), Josip Božičević (Otok), Kazimir Buljan (Gornji Andrijevci) te Zvonimir Perak (Ivankovo).
Na Vatrogasnom kupu prvo mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji djece osvojile su ekipe DVD-a Vrbanja, a u kategoriji muške i ženske mladeži ekipe DVD-a Otok. Natjecalo se 12 ekipa iz šest vatrogasnih društava.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike