Sport
ZLATKO DALIĆ DAN POSLIJE:

Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini
Objavljeno 17. lipnja, 2018.

Dan nakon startne pobjede nad Nigerijom izbornik Zlatko Dalić sređivao je dojmove i to podijelio s novinarima. Za početak je naglasio bitnu činjenicu.

- Pobjeda nad Nigerijom važna je jer sada svoju sudbinu imamo u svojim rukama, a to je sve što sam želio uoči početka SP-a. Ipak, moramo ostati čvrsto na zemlji. Jer nam treba još jedna pobjeda za plasman u drugi krug. Odigrali smo pravu ratničku utakmicu, u kojoj nije bilo previše ljepote, ali to nije ni bio cilj. Važno je bilo pobijediti - rekao je Dalić.

Taktički je pogodio, a objasnio je i zbog čega se odlučio za ofenzivnu postavku igre.

- Nije lako izabrati prvih 11 jer imamo odlične igrače. Momčad sam slagao prema informacijama koje smo imali o Nigeriji. Želio sam pobjedu u toj utakmici, nisam htio ništa čekati, jer kada s njom uđeš u turnir, poslije sve bude lakše. Igračima naraste samopouzdanje, atmosfera se podigne nakon nervoze iščekivanja prve utakmice. Taktika je bila dobra, bar rezultat tako kaže. Uoči susreta stalno smo naglašavali da moramo biti momčad, jer bez toga nema rezultata ni atmosfere. I to smo i bili.

I ode Nigerija u “ropotarnicu povijesti”. Sadašnjost je okršaj s Argentinom i Messijem.

- U komotnijoj smo situaciji od Argentine. Već smo u prijateljskim susretima tražili rješenja za tu utakmicu i za Messija. Probali smo s Vidom na lijevom boku, ali svjesni smo kako je Messija nemoguće čuvati jedan na jedan, moramo to odraditi momčadski. Međutim, u pripremi nećemo samo razmišljati o njima, jer i mi smo jaki. Nećemo se braniti u toj utakmici, nećemo ići na bod, jer to nema smisla. Trebamo igrati i napasti Argentinu.

Dobro je što susret s Nigerijom nije donio zdravstvene probleme u naše redove. Bar ne one ozbiljnije.

- Možda smo malo umorni, jer smo trkački odradili zahtjevnu utakmicu, ali to ćemo lako riješiti. Možda ima i poneki udarac ili neka manja bol, no to su stvari koje ne zabrinjavaju - rekao je hrvatski izbornik.

Dalibor KELER

Zlatko Dalić

o Luki Modriću

Luka je igrač koji može igrati sve. Najbolji je na zadnjem veznom, ali žao mi ga je trošiti na toj poziciji i opterećivati obrambenim zadatcima. Imamo dovoljno rješenja za tu poziciju, ali ponekad nam je njegova kreacija potrebna bliže vratima.

Zlatko Dalić

o Lionelu Messiju

Ne mogu ja brinuti tuđe brige. Messi i Argentina imaju svoje, a mi svoje. Kažete da je Messiju ovo možda posljednje svjetsko prvenstvo! Tko zna, možda je i meni ovo posljednje svjetsko prvenstvo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike