Sport
BIRMINGHAM PA WIMBLEDON

Donna je na terenu pokazala da se na travi najbolje osjeća
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Donna Vekić u subotu je predala krunu u Nottinghamu. Na travi WTA turnira Aegon Opena branila je naslov pobjednice, no druga uzastopna kruna na nottinghamskoj travi ostala je neuhvatljiva.

U reprizi lanjskog finala bolja od osječke tenisačice bila je Britanka Johanna Konta sa 6:2, 6:3. Bio je to meč bez puno neizvjesnosti, Britanka je dominirala i lako prošla u finale. I osvetila se za lanjski poraz, kada je Donna odigrala fantastičan meč i osvojila naslov. Iako je uspjela dobiti Donnu, Konta je i ove godine ostala bez pobjedničkog pokala, jer je u nedjelju izgubila od Australke Ashleigh Barty sa 6:3, 3:6, 6:4.

Vekić je u prvom setu dva puta gubila svoj početni udarac, oba puta dvostrukom servis pogreškom, dok ni jednom nije zaprijetila na servis Britanke. Nakon izgubljenog prvog seta, Osječanka je otišla u svlačionicu gdje joj je pružena medicinska pomoć. U tijekom tog prekida počela je padati kiša koja je prekinula dvoboj na više od sat vremena. Po povratku na teren Vekić nije mogla puno, Konta je nastavila u svom ritmu i zaustavila Osječanku prema finalnom meču.

- Donna je tražila medicinsku pomoć, ali srećom nije ništa ozbiljno. Sa zemlje je prešla na travu, u Nottinghamu odigrala nekoliko teških mečeva i osjetila je bolove u donjem dijelu leđa koji su dalje išli na nogu. To je reakcija tijela na napore, ali sve je uredu - poručio je Donnin otac Igor Vekić.

Osječka tenisačica zaustavljena je u polufinalu, ali iza nje je odličan tjedan i dobra najava za sezonu na travnatoj podlozi. A nakon Nottinghama Donna prelazi na travu Birminghama, gdje je u utorak čeka meč 1. kola, i to protiv pete tenisačice svijeta i nositeljice donjeg dijela ždrijeba Eline Svitoline. Težak ispit i izazov za 1. kolo, no Svitolina na travi nije toliki bauk kao na zemlji. Birmingham je Donni i posljednji glanc za najveći turnir sezone, Wimbledon, koji 2. srpnja počinje na terenima All England Cluba. I. Liović

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike