Sport
IZBORNIK PREPUN EMOCIJA

Dalić: Igrali smo za naše
ljude u Hrvatskoj koji se
muče i preživljavaju, igrali
smo za naše branitelje
Objavljeno 17. lipnja, 2018.

Vezani članci

SLAVLJE U KALINJINGRADU

Sjajan početak SP-a: Hrvatska srušila Nigeriju

Prepun emocija nakon pobjede bio je izbornik Zlatko Dalić:

Čestitam igračima na pobjedi, disciplini u igri i sjajnoj igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovdje. Mi ćemo i dalje s ponosom igrati za Hrvatsku

Sve je ispalo dobro, sretni smo. Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska skupine, ali uz ovakvu podršku možemo to napraviti. Vjerujem u momčad, ali pred nama je puno posla.

Bila je to teška utakmica, golove smo dali nakon prekida. Nigerija je bila dobra, a nama je možda nedostajao dubinski pas. Nećemo cjepidlačiti, ima stvari za popraviti, možemo puno bolje, ali sretni smo pobjedom. Četvorica naprijed? Kvalitetniji smo, morali smo tako, ne bi se išli na taj način ‘vaditi’ protiv Argentine. Nije to sve još kako treba, ali bit će dobro.

Teško je pratiti ovaj ritam. Puno smo radili u fazi obrane, pokušavali smo koliko smo mogli. Znam da možemo bolje.

Strah početkom drugog dijela? Rekao sam igračima, samo držite prvih pet minuta. Napravili smo korekcije, umirili loptu. Nismo se branili, čuvali smo loptu. Vidjet ćemo kakva je situacija s igračima, napravit ćemo analizu, promijeniti sistem i taktiku za Argentinu.

Moram još jednom istaknuti navijače. Igrali smo za njih i Hrvatsku. Za one koji se boje za egzistenciju, za svoje obitelji. Za njih smo igrali. Kako god završilo, s ponosom nosimo ovaj dres.

Moramo gledati samo sebe, vjerujem u ove igrače. Nema kalkuliranja, tražit ćemo tri boda za proboj kroz skupinu, rekao je Dalić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana