Regija
NAJBOLJI VIROVITIČKO-PODRAVSKI KUHARI

Sandra Jadek i Dražen
Šafar pripremaju se
za Svjetsko prvenstvo
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

SLATINA
Predstavnici Virovitičko-podravske županije ove godine po prvi puta predstavit će gastronomiju svoga kraja na Svjetskom prvenstvu u kulinarstvu, koje će u studenome biti održano u Luxembourgu. Bit će to članovi Udruge kuhara Orahovica, Sandra Jadek iz Slatine u kategoriji slastičarstva te Dražen Šafar uz Orahovice s dekoracijom voća i povrća carvingom.
Na nedavno održanom Slatinskom obrtničkom sajmu orahovačka udruga predstavila se zanimljivom i atraktivnom prezentacijom, koja je mnogima bila među najzanimljivijima na sajmu. Predsjednik udruge Dražen Šafar na lubenici je demonstrirao ukrasno rezbarenje pa je za samo nekoliko minuta u mjesto jednolične zelene kore nastala lijepa ruža, a potom su izlagači i posjetitelji sajma počašćeni ukusnim jelima.
Osim predsjednika Šafara, na slatinskom sajmu sudjelovali su voditeljica sekcije slatičarstva Sandra Jadek, dopredsjednik udruge Zoran Putniković i članica Danira Vuković.  
Zahvaljujući brojnim uspješnim nastupima na hrvatskim kupovima, Udruga kuhara iz Bjelovara pozvala je Sandru i Dražena na zajedničko sudjelovanje u Luxembourgu, ali oni će tamo predstavljat Virovitičko-podravsku županiju. Na tom prvenstvu nastupit će i hrvatska kuharska reprezentacija sastavljena od svih kuhara na nivou države te predstavnici Varaždinske županije.
– To je najviše što smo mogli postići, vrhunac karijere i kruna našeg rada i odricanja mnogih stvari, od slobodnog vremena do obitelji, rekao nam je Dražen Šafar.
Inače, orahovačka Udruga kuhara u nedjelju je predstavljala Virovitičko-podravsku županiju i njenu gastronomiju u Zagrebu na obilježavanju 15 godina Hrvatskoga kuharskog saveza. Taj i svi drugi nastupi u sljedećih nekoliko mjeseci bit će svojevrsna priprema za Svjetsko prvenstvo u Luxembourgu.Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike