Regija
VŠMTI POSTAJE VELEUČILIŠTE

Dobili studij elektrotehnike
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

VIROVITICA

U Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici stigla je dopusnica za preddiplomski stručni studij elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika.

– Ove jeseni upisat ćemo prvu generaciju od 30 studenata navedenog smjera – rekao je dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić. Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, sa zadovoljstvom je primio ovu vijest jer Županija je uvijek davala potporu Visokoj školi, a u posljednje vrijeme i s naglaskom na razvoju u STEM i IT području. Upisi će krenuti čim se riješi ''papirnati'' dio priče, ali dobivanjem ovog stručnog studija Visoka škola Virovitica stekla je uvjete za veleučilište.

- Na preddiplomskim studijima imamo četiri studija iz tri različita znanstvena polja, čime smo stekli uvjet da Virovitica dobije veleučilište, što nam je jedan od sljedećih ciljeva.Visoka škola, uz Računarstvo, dobiva još jedan studij koji pripada STEM području te tako upotpunjavamo ICT portfolio, što bi trebala postati paradigma stručnih studija, odnosno nešto što bi studentima omogućavalo lakše zapošljavanje te visoku samozapošljivost. STEM područje danas je vrlo aktualno kada je riječ o zapošljavanju, a u tom pogledu Visoka škola surađuje i s Hrvatskom gospodarskom komorom, odnosno Odjelom za tehnološki razvoj i IT. U kontekstu novog studija, to će biti poveznica između potencijalnih poslodavaca i studenata Visoke škole – dodao je dekan Jukić.

Dobivanjem preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, pokazala se orijentacija Visoke škole Virovitica prema, kako je i naglasio Jukić, STEM području i IT industriji, a sve to uz punu potporu Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koje participiraju udjelima u financiranju VSMTI-ja kroz "virovitički model". Prema informacijama, već sada se pokazao interes za novim smjerovima, što govori u prilog novom potezuVisoke škole i Virovitičko-podrvaske županije u segmentu obrazovanja mladih. V. Grgurić

Visoko obrazovanje uz manje troškova
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović ponosan je na ovaj projekt Visoke škole: "Novim smjerovima želimo osigurati našim učenicima koji ta zanimanja pohađaju u srednjim školama da u svojoj sredini mogu nastaviti i visoko školovanje."

Punu potporu ovom projektu dao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić:

- U vrijeme kada sam bio župan krenuo je projekt veleučilišta u Virovitici i sada s ponosom i punom sigurnošću mogu reći da će ovaj grad u 2019. godini to i imati, što je velika stvar za Viroviticu i cijelo ovo područje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike