Sport
SKUPINA A: EGIPAT - URUGVAJ

Vratar El-Shenawy
kapitulirao u 89.
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Egipćani su dobro parirali i dugo odolijevali napadima favoriziranih ali neuvjerljivih Urugvajaca, koji su ipak u pretposljednjoj minuti predviđenog vremena igre uspjeli ubaciti loptu u mrežu El-Shenawyja, koji je do tada "faraone" držao u pozitivnom rezultatu. Nakon obostrano opreznog ulaza u susret zbivanja su se polako preselila na egipatsku polovinu terena. Prva prijetnja za njihova vratara stigla je u osmoj minuti, kada je Cavani s 20-ak metara ciljao u desni donji kut, odakle je El-Shenawy paradom izbio loptu. Pet minuta poslije Nandez je loptu zdesna vratio u egipatski 16-erac, na koju je natrčao Suarez i s desetak metara šutirao pokraj bliže vratnice. U 23. minuti Cavani je slijeva na rubu 16-erca loptu prebacio s desne na lijevu nogu i zatim šutirao prema suprotnom kutu, a na putanji se našao Gabr i glavom izbacio u korner. Iz desnog je kuta ubacio De Arrasceaeta na prvu vratnicu, odakle je lopta bila prenesena na drugu do osamljenog Suareza, koji je iz blizine šutirao u vanjski dio mreže te tako propustio najbolju prigodu skromnog prvoga dijela.

Još je bolju napadač Barcelone imao u prvoj minuti nastavka, kada je dobio dubinsku loptu od De Arrascaete i izbio ispred El-Shenawyja, koji je obranio udarac iz blizine. Urugvajski je izbornik Tabarez potom načinio dvostruku izmjenu i još više pritisnuo protivnika, koji je u 72. minuti zaprijetio zdesna, odakle je Fathi ciljao suprotni kut, a Muslera se nije dao iznenaditi. Minutu poslije Cavani je u egipatskom 16-ercu pronašao Suareza, koji, međutim, nije uspio zaobići El-Shenawyja. Devet minuta nakon toga El Nenny je pokušao lobom iznenaditi Musleru, ali je prebacio vrata. Odmah u sljedećoj akciji na drugoj strani Cavani je sa 17 metara snažno opalio u lijevi gornji kut, odakle je egipatski vratar paradom izbio loptu. U 88. minuti izravno sučeljavanje istih aktera zaustavila je lijeva vratnica nakon Cavanijeva slobodnog udarca s 20-ak metara. Napori Urugvajaca urodili su plodom u 89. minuti, kada je na desnoj strani Gimenez izborio slobodan udarac i zatim dočekao Sanchezovo ubacivanje pred egipatskim vratima, gdje je najviše skočio i glavom pogodio lijevi donji kut - 0:1. D.L.

JEKATERINBURG - Arena Jekaterinburg. Vrijeme: poluoblačno. Teren: odličan. Gledatelja: 23.000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska) 7. Strijelac: 0:1 Gimenez (89). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: MOHAMED EL-SHENAWY (EGIPAT)

EGIPAT                      0

El-Shenawy 7,5, Fathi 6,5, Gabr 6, Hegazy 6, Abdel-Shafy 6, El Nenny 6, Hamed 5,5 (od 46. Morsy 5,5), Warda 6,5 (od 82. Sobhy -), Abdalla 6,5, Trezeguet 6, Marwan 5,5 (od 63. Kahraba 5,5)

URUGVAJ                   1 (0)

Muslera 6,5, Varela 5,5, Gimenez 7, Godin 7, Caceres 6, Nandez 5,5 (od 59. Sanchez 6), Betancur 6,5, Vecino 6, De Arrascaeta 6,5 (od 59. Rodriguez 5,5), Suarez 6, Cavani 7

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike