Sport
MAROKO - IRAN

Bouhaddouzov autogol u 95.
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

(Pre)skromna predstava odlučena je autogolom duboko u sudačkoj nadoknadi, nakon čega su Iranci ostali u kombinaciji za drugi krug, a Marokanci, praktički, otpali! Oni su odlučno ušli u susret te već u drugoj minuti zaprijetili udarcem Harita sa 16 metara, koji je otišao daleko od lijeve vratnice. Dvije minute poslije Belhanda je Haritov centaršut zdesna skrenuo glavom preko grede, a u osmoj je minuti iz dobre situacije s ruba 16-erca El Kaabi šutirao pokraj desne iranske vratnice. U 19. minuti Marokanci su nekoliko puta pokušavali iz blizine ubaciti loptu u mrežu, pri čemu je najbliži bio Benatia, kojem je Beiranvand obranio udarac. Minutu poslije Iranci su složili kontru, ali se Karim nije snašao kada je bio nadomak vratima i prigoda je propala. Najveću su prigodu Iranci imali u 43. minuti, kada je Ebrahimi oduzeo loptu na sredini i dubinski uposlio Azmouna, kojem je marokanski vratar obranio udarac kada su se našli oči u oči, kao i potom Jahabahshu nakon odbijanca.

U nastavku je tempo igre znatno pao i zapravo ga nije ni bilo. Sve do 80. minute, kada je Ziyach šutirao sa 17 metara u desni donji kut, odakle je iranski vratar paradom izbio loptu. U petoj minuti sudačke nadoknade Iranci su izborili slobodan udarac na lijevoj strani, odakle je Haji Safi centrirao na prvu vratnicu, gdje je Marokanac Bouhaddouz u padu loptu zahvatio glavom i pogodio bliži kut svoga vratara - 0:1. D.L.

SANKT-PETERBURG - Stadion Sankt-Peterburg. Vrijeme: poluoblačno. Teren: odličan. Gledatelja: 55.000. Sudac: Cunayt Cakir (Turska) 7. Strijelac: 0:1 Bouhaddouz (90+5). Žuti kartoni: El Ahmedi (Maroko), Jahanbahs, Karim i Shojaei (Iran). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: JUSUFFA BEIRANVAND (IRAN)

MAROKO                         0

Monir 6,5, N. Amrabat 6,5 (od 76. S. Aambrabat -), Benetia 6, Saiss 6, Hakimi 5,5, El Ahmedi 5,5, Ziyach 6,5, Boussoufa 5,5, Belhenda 6, Harit 6 (od 82. Da Costa -), El Kaabi 5,5 (od 77. Bouhadduz -)

IRAN                                 1 (0)

Beiranvand 7, Razaeian 6, Cheshmi 6, Pouraliganji 5,5, Haji Safi 6,5, Ebrahim 5,5 (od 79. Montazeri -), Jahanbahks 6,5 (od 85. Ghoddos -), Karim 6, Shojaei 6 (od 68. Taremi 5,5), Amiri 5,5, Azmoun 6

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana