Sport
GERNOT ROHR:

Naša skupina bit će poslastica
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Nigerijski izbornik, inače Nijemac, Gernot Rohr bio je očekivano vrlo odmjeren u svojim izlaganjima uoči utakmice. Zanimljivo, nekoliko pitanja na koja je odgovarao nisu bila povezana s utakmicom protiv Hrvatske, nego s rasizmom, koji je na utakmicama ruskog prvenstva česta pojava. No Rohr tvrdi kako zasad u Rusiji njegovi igrači nisu imali nikakvih problema zbog boje kože.

- Primljeni smo odlično u Rusiji i uvjeren sam kako problema s rasizmom neće biti ni tijekom utakmica. Uzbuđeni smo i jedva čekamo da utakmica protiv Hrvatske počne - rekao je Rohr.

U Rusiju je doveo reprezentaciju koja je po prosjeku godina najmlađa na turniru. Međutim, Rohr ne smatra kako će to biti sputavajući faktor za postizanje dobrog rezultata.

- Možda je ovo prvenstvo za neke od naših igrača došlo prerano kada su godine u pitanju, oni će u naponu snage biti 2022., ali to ne znači da smo bez ambicija. Ovo će biti prilika za učenje i stjecanje iskustva. Kada imaš mladost u momčadi, onda nemaš što izgubiti i to smatram našim adutom. Igrati i proći ovu skupinu bit će nam velik izazov. Igrat ćemo protiv tri različita stila nogometa: južnoameričkog, europskog, tehničkog, koji igra Hrvatska, i sjevernoeuropskog, tvrdog i borbenog, kakav zagovara Island. Mislim da će naša skupina biti prava poslastica za nogometne analitičare jer ni jedna reprezentacija ne igra istim stilom.

Bez pardona je ulogu favorita gurnuo u ruke Hrvatskoj, iako su u Nigeriji očekivanja od ovog SP-a velika.

- Prema FIFA-inom rankingu, mi smo autsajderi ove skupine. Hrvatska je daleko ispred nas na ljestvici i zato je favorit u ovoj utakmici, ali i u cijeloj skupini. Imat će Hrvati i veću podršku navijača s tribina. Zbog svega toga moramo biti ponizni, ali i ambiciozni. Nećemo se samo tako predati. U Nigeriji će 180 milijuna ljudi biti uz nas i to nam je velik motiv. Iskreno, čak mi je drago što smo izgubili sve prijateljske utakmice od ožujka, jer da smo pobjeđivali, kod kuće bi se stvorila prevelika euforija - zaključio je nigerijski izbornik. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike