Sport
ŠKOLSKI SPORTSKI DAN 2018.

Nera, Filipi, Iva i Ivan kući ponijeli nagrade
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

I pred kraj ove školske godine održana je tradicionalna svečanost Školskog športskog saveza Grada Osijeka, koja je, naravno, bila u znaku proglašenja i nagrađivanja najboljih učenika sportaša, školskih sportskih društava, kao i njihovih voditelja.

Najviše pljeska u OŠ Mladost zaslužili su ovogodišnji laureati, koji će lijepu svečanost pamtiti po primljenim nagradama.

Nera i dva Filipa

Kod pučkoškolaca za najbolje su proglašeni Nera Tešankić (OŠ Ivana Filipovića) i Filip Stojanović (OŠ Mladost), a nagradu je kući ponio i Filip Knežević (COO Ivan Štark). Nera je itekako zaslužila priznanje, ta odlična učenica šestog razreda vrlo je svestrana, paralelno trenira nekoliko sportova i na svakom polju je uspješna. U 3. razredu nastupila je na natjecanju u krosu i – pobijedila. I od tada je na utrkama osječkog krosa neporažena. Svoju školu predstavlja u atletskim natjecanjima, a ove je godine na državnom natjecanju u krosu u konkurenciji starijih učenica (7. - 8. razred) bila druga. Voli atletiku i trenira u AK-u Slavonija Žito, ali i tenis te je već šest godina članica TK-a Olimpija i jedna od ponajboljih igračica u državi u svom uzrastu.

- Nera Tešankić je ništa drugo do mali stroj koji konstantno ostvaruje izuzetne sportske uspjehe i svojim ekipama donosi pobjede. Možemo stvarno reći da dijete ne voli gubiti, pa je valjda zbog toga uvijek u svemu prva. Od matematike i tehničkog preko tenisa, atletike i krosa - kazao je o svojoj učenici učitelj Zvonimir Čeč.

Vrlo svestran je i osmaš Filip Stojanović, koji je boje Mladosti branio u atletici, plivanju, krosu, odbojci i košarci. U dva sporta, koje i trenira - plivanju i košarci, nastupio je i na državnom natjecanju.

- Počeo sam trenirati jer sam oduvijek volio sportove. Odlučio sam se za plivanje jer sam imao previše kilograma, a mislio sam da plivanjem mogu postići najbolje rezultate. Kada sam postigao svoj cilj, prešao sam na košarku - kazao je Filip.

Skakači

Među srednjoškolcima za najbolje su proglašeni kolege iz AK-a Slavonija Žito Iva Brkić (I. gimnazija) i Ivan Paravac (III. gimnazija Osijek). Oboje se bave skokovima, Iva onim u vis, a Paravac skače s motkom.

Proglašena su i najbolja školska sportska društva, a nagrade u toj kategoriji zaslužili su ŠSD Mladost (OŠ Mladost), ŠSD Primag (III. gimnazija), ŠSD Ekonomac (Ekonomska i upravna škola), ŠSD Gymnicus (I. gimnazija).

Nagrađeni su, i ove godine, uzor voditelji školskih sportskih društava, među osnovcima to su Elizabeta Marjanović (ŠSD Mladost) i Marin Božić (ŠSD Slap), a među srednjim školama Arman Schüssler (ŠSD Gymnicus) i Igor Dubravčić (ŠSD Primag).

Priznanje i zahvalnicu za dugogodišnji rad i suradnju dobili su Branka Peler (OŠ Tenja) i Lidija Tihi (Ekonomska i upravna škola Osijek).

Između govora i dodjele priznanja održan je i zanimljiv zabavni program u kojemu su nastupili Paula Horvat, učenica s pratnjom na klaviru, Band OŠ Mladost u sastavu Fran Badovinac, Filip Gantner, Noel i Larc Cupec koji su izveli uspješnicu popularnih Red Hot Chili Peppersa “Califonication” te Band Cordon Bleu u sastavu Marina Soldo, Bruno Kovač, Juraj Botkuljak i Tin Reba, koji su se pak predstavili jazzom.

Ivana LIOVIĆ
Priznanja, bonovi i satovi

Najbolji sportaši nagrađeni su priznanjem, ali i bonom u iznosu od 400 kuna za nabavu sportske opreme. Uzor voditelji ŠSD-ova dobili su bon u iznosu od 500 kuna, a najbolja školska sportska društva dobila su priznanja i komplet lopti. Branki Peler i Lidiji Tihi uručeni su ručni satovi u znak zahvale za dugogodišnju suradnju.

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike