Osijek
PROJEKT “ZAJEDNO U ZAJEDNICI” U OPĆINI VLADISLAVCI

Za brigu o starijima i zapošljavanje 1,5 mil. kn
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Na objavljeni natječaj Ministarstva demografije Općina Vladislavci prijavila je projekt „Zajedno u zajednici u Općini Vladislavci“, u kojem je Općina nositelj projekta s partnerima. Riječ je o projektu širenja mreže socijalnih usluga u zajednici, faza 1, a projekt ima dvostruki benefit - brigu o starim i nemoćnim osobama i zapošljavanje.

- Projekt je ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna i traje dvije godine, a u sklopu njega zaposlili bismo pet dugotrajno nezaposlenih osoba i kupili jedno kombi-vozilo te uredili dnevni boravak za starije i nemoćne. Kroz taj dnevni boravak educirali bismo starije mještane o zdravstvenim i drugim aktivnostima koje olakšavaju život i čine ga sadržajno ispunjenijim, a starijim osobama omogućili bismo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena – kaže načelnik Općine Marjan Tomas.

- Nakon nabave kombi-vozila imali bismo - nastavlja Tomas pojašanjavati - i jednog zaposlenog vozača koji bi vodio računa o starijim i nemoćnim osobama i besplatno ih vozio do Osijeka i natrag ili drugdje prema njihovim potrebama, primjerice k liječniku, u nabavku i drugdje.

Od ostale četiri osobe koje se planira zaposliti dvije bi bile medicinske struke i one bi vodile brigu o zdravstvenoj njezi, a druge dvije osobe bile bi animatorice i brinule se o aktivnostima, radionicama...

Tomas navodi kako ovo nije prvi projekt koji provode u posljednjih nekoliko godina u kojem se Općina i građani brinu o svojim starijim sumještanima i prema iskustvu očekuju da će ga svi dočekati s odobravanjem kao što su i prošle projekte odradili na korist cijele vladislavačke zajednice. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike