Osijek
GRADSKA ORGANIZACIJA SDP-A

Želimo uvesti jednosmjenski rad u sve osječke osnovne škole
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

OŠ Mladost uskoro bi mogla biti prva u nizu preostalih osječkih osnovnih škola u kojoj će učenici nastavu pohađati samo u jednoj - prijepodnevnoj smjeni. Inicijativa je to Gradske organizacije SDP-a Osijek koju je u petak na tiskovnoj konfernciji najavio njezin predsjednik mr. sc. Boris Piližota. Kazao je kako u toj, danas nepravedno zapostavljenoj priči o školstvu, svi dobivaju.

- Škole će biti bolje organizirane, obitelji dobivaju više zajedničkog vremena, roditelji će lakše nadzirati djecu, oslobađa se višak vremena za izvanškolske aktivnosti i razvoj talentiranih pojedinaca – kazao je Piližota. Učenici bi, istaknuo je, bili odmorniji i pažljiviji, imali bi više vremena za učenje i slobodne aktivnosti. Pri odabiru prve škole s kojom bi se započela ova inicijativa, koja je pored cjelovite kurikularne reforme, uvođenje građanskog odgoja i obvezne informatike, pala u zaborav, vodili su se brojnim kriterijima – veličinom, lokacijom, aktivnostima, uspjesima, postignućima, brojem učenika, stanjem građevine... U brojnoj OŠ Mladost koja od jeseni postaje "Škola za život", jedna je od 150 "e-škola" u Hrvatskoj i centar je izvrsnosti za znanost, za učinkovito održavanje nastave u jednoj smjeni, rekao je Piližota, nedostaje tek nekoliko dodatnih učionica, koje se, kaže, lako mogu dograditi. Projekt bi podrazumijevao i nužnu energetsku obnovu škole, pa bi se u konačnici uložena sredstva vratila kroz kasnije manje režijske troškove.

- To je projekt i angažman kojim možemo na najizravniji način pozitivno promijeniti živote za oko 500 obitelji iz kojih djeca dolaze ovamo na nastavu. S obzirom na izvrsnost ove škole, na njihove rezultate, uspjehe učenika i učitelja, trud, inovativnost i sve ostalo, mislim da je to mala cijena za unaprijeđivanje naše budućnosti – istaknuo je. Inicijativu će uskoro prezentirati gradonačelniku, a vjeruje kako će se uskoro krenuti i s njezinom realizacijom. J. Pejaković

Trenutno je u osam od ukupno 20 osnovnih škola na području grada Osijeka nastava organizirana u jednoj smjeni

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike