Mozaik
ZA STUDENTSKE STIPENDIJE ZAKLADE PRSTEN

Pjevali Sandra Bagarić, Mia Dimšić,
Pero Galić, TS Sinovi ravnice...
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

U organizaciji Udruge bosanskih Hrvata Prsten, podružnice Brodsko-posavske županije, u kazališno-koncertnoj dvorani ”Ivana Brlić-Mažuranić” u Slavonskom Brodu, održan je humanitarni koncert pod nazivom ”Prsten za budućnost”. Koncertom, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, akademika Dragana Čovića, te uz suorganizaciju Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda obilježena je jedanaesta obljetnica uspješnog djelovanja Zaklade Prsten koja pomaže stipendiranje studenata i učenika s područja BiH ili podrijetlom iz BiH. Prije samog koncerta prisutne je pozdravio domaćin koncerta, predsjednik podružnice Prsten Brodsko-posavske županije Ivo Matić, predsjednik UBH Prsten Mijo Marić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Prsten Marko Pipunić. Dobrodošlicu publici poželjeli su zamjenik gradonačelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i župan Brodsko-posavke županije Danijel Marušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Izaslanica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić prenijela je pozdrave predsjednice, a završno se obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Dvosatni koncert otvorila je poznata sopranistica Sandra Bagarić koja je uz klavirsku pratnju pijanista Darka Domitrovića izvela nekoliko uspješnica različitog žanra. Mlada pjevačica i kantautorica Mia Dimšić te dobitnica čak šest Porina svojim je hitovima raznježila publiku, a frontmen Pero Galić i klavijaturist Branimir Jovanovac iz rock grupe OpćaOpasnost na noge su digli prisutne u koncertnoj dvorani. Tamburaški sastav Sinovi ravnice atmosferu na koncertu doveli su do usijanja, a pred kraj koncerta sa sopranisticom Sandrom Bagarić izveli su i zajednički duet “Bagrem” kojeg je publika nagradila velikim pljeskom.

Zaklada Prsten osnovana je 2007. sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada Prsten stipendirala 117 studenta i učenika slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja te za još više od njih stotinu Zaklada je osigurala sredstva za dio školovanja. U svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Zaklade u organizaciji Udruge do sada je održano sedam humanitarnih koncerata, a ovogodišnja sredstva prikupljena održavanjem koncerta bit će raspoređena u fond za stipendiranje studenata i učenika koji će se s početkom akademske godine 2018./2019. moći prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija. T.K.

Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike