Sport
MARKO PJACA I IVAN RAKITIĆ

Izbornik će znati odabrati
našu najbolju kombinaciju
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak poslijepodne napustila je svoju bazu u Iličevu i uputila se u Kalinjingrad, gdje u subotu u 21 sat otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom s Nigerijom. Posljednji trening u Iličevu prošao je prema planu i željama, izbornik Dalić je uvježbavao neke kombinacije, ali ne želi otkriti kojih će 11 na travnjak protiv Nigerijaca. Utakmica je sve bliže, a nitko ne želi pričati tko je u Dalićevih prvih 11.

- Izbornik će složiti najbolju kombinaciju za utakmicu s Nigerijom, a mi smo spremni - poručio je Ivan Rakitić, koji je zajedno s Markom Pjacom razgovarao s novinarima uoči odlaska u Kalinjingrad.

Prve utakmice za Vatrene na svjetskim prvenstvima i nisu bile baš uspješne. Hrvatska od 1998. nije pobijedila na otvaranju svjetske smotre. No svakom nizu dođe kraj.

- Znamo koliko je važno dobro otvoriti turnir i da nam je ova subotnja utakmica bitna. Moramo napraviti sve da pobijedimo Nigeriju, iako time ništa nije riješeno. Znamo da su opasni, moramo biti spremni i bit ćemo. Svi očekuju da budemo pravi, ali mi najviše očekujemo sami od sebe, vjerujte mi - dodao je.

Rakitić je u razgovoru za španjolsku Marcu spominjao kako bi Rusija mogla biti njegovo posljednje veliko natjecanje s reprezentacijom.

- Marca je dobro prenijela, ali sada razmišljamo o turniru. Napravit ću što je najbolje za Hrvatsku i donijeti odluku, vidjet ćemo što će biti nakon turnira. Bez nervoze, sjest ćemo i razgovarati - dodao je Raketa, od kojeg se u tandemu s Lukom Modrićem puno očekuje u Rusiji.

- Meni je čast igrati s takvim igračem. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Znamo da godine lete, došao sam u momčad s 19 godina, a danas mi je 30. Nema više puno vremena - zaključio je Rakitić.

Rakitić je stalni član Kockastih, Marko Pjaca se u reprezentaciju vratio nakon teške ozljede.

- Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede iako sam bio na okupljanju i u Americi. Naravno da se nadam minutama, bitno je, kad dobijem priliku, da je iskoristim i pomognem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat - dodao je Pjaca, koji se nada minutaži, na koju god ga poziciju Dalić stavio.

- Ja se najugodnije osjećam na lijevom krilu, ako izbornik odluči drukčije, mogu igrati i desno i u špici. Sve, samo da pomognem momčadi! D. Keler

Ivan Rakitić

hrvatski reprezentativac

Vidim da novinari slažu razne kombinacije, a mislim da će izbornik spremiti najbolju. Što god izbornik odluči, mi smo tu da damo sve od sebe za Hrvatsku. Spremni smo, treniramo dobro, a atmosfera je sjajna

Hrvatska od 1998. i Francuske nikada nije pobijedila u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu

Marko Pjaca

hrvatski nogometaš

Manje su važne naše osobne želje i ambicije, važnije je da Hrvatska ostvariti dobar rezultat. Hoću li iskočiti i iznenaditi ja ili netko drugi, manje je bitno, ali naravno da bi mi bilo drago da to budem ja

Najčitanije iz rubrike