Sport
SKUPINA B: PORTUGAL - ŠPANJOLSKA

S Hierrom na Cristiana Ronalda
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Najzvučniji par 1. kola Svjetskog prvenstva, ogled Portugala i Španjolske smjenom izbornika “furije” Julena Lopeteguija dobio je neočekivanu uvertiru. Ogled dviju reprezentacija s Pireneja, koje su do sada 35 puta igrale međusobno (16-6 u pobjedama za Španjolsku) te koju većina vidi kao sigurne sudionike drugog kruga iz skupine B, tako je privukao i dodatnu pozornost jer sve zanima kako će se španjolski igrači reagirati nakon šokantne promjene izbornika pod čijim vodstvom još nisu pretrpjeli poraz. Umjesto njega “furiju” je preuzeo Fernando Hierro, dosadašnji sportski direktor, i bivša legenda Reala i reprezentacije. Priznao je Hierro kako se u dva dana ne može promijeniti ono što se gradilo dvije godine, tako da ne treba očekivati neke velike izmjene u sastavu, kao ni u koncepciji igre.

- Nemamo vremena žalovati, prevladat ćemo ovo. Došli smo se boriti za naslov, imamo veliku priliku za to i na tome mora biti fokus. Okolnosti su takve kakve jesu, ali ja sam miran i nema razloga da se ne nastavimo boriti za ono što smo i stigli ovdje. Ne smijemo koristiti ova dva dana kao izgovor. Moramo ostati pozitivni, a ključno će biti mijenjati što je manje moguće - poručio je Hierro, koji je na pitanje novinara hoće li postati sportski direktor Reala uzvratio: “Želite li da predsjednik dobije novi srčani udar?”

Kapetan “furije” Ramos pozvao je na jedinstvo, a njegov partner u obrani Pique povukao paralelu sa sveučilišnom košarkaškom momčadi Michigan, koja je 1989. napravila slično, smijenivši trenera na finalnom turniru nakon što je najavio preuzimanje druge momčadi, a Michigan je potom uzeo naslov.

U redovima europskih prvaka ističu kako bi i njima smjena izbornika poremetila pripremu, no da je to briga Španjolaca. Bernardo Silva i dalje smatra kako je Španjolska favorit za slavlje na SP-u, ali da Portugal u današnjem dvoboju ima razloga za optimizam.

- Španjolska je jedan od favorita za naslov i logično je da je favorit i u ovom susretu. Međutim, mi imamo svoje planove i znamo da ako odigramo na svojoj razini, možemo do pobjede.

Od kada je preuzeo klupu Portugala u rujnu 2014. godine, Fernando Santos pretrpio je samo jedan poraz u 24 natjecateljske utakmice, a iako bi remi i jednima i drugima otvorio vrata osmine finale, Santos je najavio kako će danas tražiti pobjedu jer to želi u svakoj utakmici SP-a. G. Roguljić

Portugal - Španjolska

Početak: 20 sati (Soči)

Patricio -DeGea

Cedric - Nacho

Fonte - Pique

Pepe - Ramos

Guerreiro - Alba

Mario - Busquets

Moutinho - Koke

William - Iniesta

B. Silva - Isco

Ronaldo - D. Silva

Guedes - Costa

Stadion: Fišt (Soči)Kapacitet: 45.000Sudac: Gianluca Rocchi (Italija)

Maroko - Iran

Početak: 17 sati

Monir-Beiranvand

Mendyl - Montazeri

Saiss - Cheshmi

Benatia - Pouraliganji

Hakimi - Mohammadi

Ziyech - Haji Safi

El Ahmadi - Amiri 

Boussoufa - Shojaei

Ambrabat - Ebrahimi

Belhanda - Jahanbakhsh

 Boutaib - Azmoun

Stadion: St. PetersburgKapacitet: 61.420 gledateljaSudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku