Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP

Tijana Tkalčec u finalu Guimaraesa
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec, državna prvakinja u preskoku, plasirala se u finale Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu. Nakon finala na prethodna dva natjecanja, onima u Osijeku i Kopru, Tijana je i na trećoj postaji Svjetskoga kupa osigurala nastup među osam najboljih.

Prvoga dana kvalifikacija u dvorani “Pavilhao Multiusos de Guimaraes” Tijana je s ocjenom 13.325 bila trećeplasirana na preskoku. Njezin prvi skok ocijenjen je sa 13.600, a drugi je imao nešto nižu ocjenu - 13.050.

- Bilo je O.K. Ne baš dobro, jer nisam potpuno zadovoljna izvedbom drugog skoka. Prvi je bio super i ne bih imala ništa protiv da ga isto tako odradim u finalu u subotu. Za drugi skok se ipak nadam da ću ga malo popraviti. Sad imam jedan dan za odmor i oporavak, jer zglobovi su ipak malo stradali od toliko natjecanja - osvrnula se Tijana.

Prvo mjesto u kvalifikacijama preskoka zauzela je Korejka Seojeong Yeo s ocjenom 13.700, a drugo Britanka Emily Thomas (13.400). Druga hrvatska predstavnica u ovoj disciplini, Ema Kajić, natjecanje je završila kao deveta s osvojenih 12.950 bodova te će biti prva rezerva za subotnje finale.

Kod gimnastičara od Hrvata su nastupili Kristijan Vugrinski i Jakov Vlahek, obojica na konju s hvataljkama. Kristijan je s osvojenih 12.800 bodova zauzeo devetu poziciju, što znači da će biti prva rezerva za finale, a Jakov je s ocjenom 12.550 bio 13. Hina

Najčitanije iz rubrike