Osijek
ZELENI ČETVRTAK NA TRŽNICI

Posjetitelji kušali svježe, ali i borovnice u kolaču
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Nakon raznog sezonskog voća poput jagoda, trešanja, bresaka ili marelica, svoje mjesto na Zelenom četvrtku na glavnoj osječkoj tržnici svoje mjesto zauzela je borovnica. Zahvaljujući OPG-u obitelji Bogadi posjetitelji su mogli kušati borovnice iz ekološke proizvodnje, a prema riječima Ane Bogadi, zbog nevelikih količina još uvijek se nisu odlučili za prerađevine od borovnice, već je prodaju svježu i cijena joj je stotinu kuna za kilogram.

- Borovnicu smo zasadili samo po jednom hektaru, no planiramo se proširiti. Unatoč nešto višoj cijeni nego što se prodaje ostalo voće, mlađe generacije rado je kupuju i puno više konzumiraju nego stariji, vjerojatno jer je njima borovnica financijski nepovoljna. No, cijena jamči kvalitetu, a ovoga četvrtka posjetitelji su je mogli kušati besplatno te sam također napravila i kolač od borovnica – ispričala je Bogadi, čiji je OPG otprije poznat po aroniji koju uzgajaju već sedam godina.

Inače, obje vrste voća poznate su ne samo zbog privlačnog okusa nego i nutritivnih sastojaka. Tako je borovnica puna antocijana, resveratrola, vitamina C, K, B6, kalija, magnezija i kalcija.

Kako će sezona borovnica trajati još svega 20-ak dana, ljubitelji trebaju požuriti u nabavu, a ovu ekoborovnicu mogu kupiti svakoga dana na tržnici na ekoštandu ove poduzetne obitelji. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike