Regija
LIGA PROTIV RAKA

Za Venusa jednoglasno
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

VIROVITICA

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije, dr. Miroslav Venus novi je predsjednik Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije. Jednoglasno je to potvrđeno na izvanrednoj, izbornoj Skupštini lige na kojoj je za dopredsjednicu izabrana Sanja Bošnjak, predstojnica županijskog Ureda državne uprave. Imenovani su i novi članovi Upravnog odbora: Zlata Šljivac, Ksenija Žunec i Dubravka Vidić.

- Želimo ujediniti sve županijske zdravstvene ustanove u zajedničku borbu u prevenciji i zaštiti od malignih oboljenja. Uvjeren sam da problematika malignih oboljenja, što dokazuju i statistički pokazatelji, zaslužuje dodatni angažman svih dionika društva – rekao je dr. Venus. U novi Nadzorni odbor izabrani su, za predsjednicu Lahorka Weiss, koja će uskoro preuzeti dužnost ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu, a članovi su Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica i dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

- Uz dosadašnji humanitarni angažman, Liga protiv raka ubuduće planira više edukacija, javno-zdravstvenih tribina, predavanja i slično kako bi razvili svijest o potrebi, u prvom redu, preventivnih pregleda radi ranog otkrivanja bolesti –zaključio je dr. Venus. Njemu je potporu dao i novoimenovani ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević. Blažević je istaknuo kako se i OB Virovitica želi maksimalno uključiti u što bolju edukaciju i još kvalitetniju brigu o građanima.V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike