TvObzor
JORDAN BRIDGES

Najveći je dar u glumačkom poslu mogućnost učenja novih stvari
Objavljeno 15. lipnja, 2018.
Glumac se 2002. prvi put oženio umjetnicom- izumiteljicom Carolinom Sherman i onda ponovno u siječnju 2003. na manjoj ceremoniji na Havajima

Televizijski i filmski glumac Jordan Bridges (44) dolazi iz popularne glumačke obitelji, ali sam se nije pretjerano proslavio. Najpoznatija uloga mu je ona Frankieja Rizzolija mlađeg u seriji “Djevojke na zadatku”, čije posljednje epizode gledamo ovih dana na Doma TV.

Prve glumačke korake napravio je nedugo nakon prvih životnih koraka – u dobi od pet godina u televizijskom filmu “Dječak iz vedra neba”, koji je režirao njegov otac Beau Bridges. Cijela obitelj potom se pojavila u filmu “Obećanje za Dan zahvalnosti”.

Prestižna akademija

Jordan nije htio biti dječji glumac pa je napustio glumu i upisao školu za napredne učenike. Međutim, ta je škola imala snažan naglasak na umjetnosti, što ga je ponovno zainteresiralo za glumu. Slijedom toga, završio je preddiplomski studij kazališne umjetnosti i diplomski studij književnosti. Prvu godinu proveo je u Engleskoj, studirajući na prestižnoj Londonskoj akademiji glazbenih i dramskih umjetnosti, živeći u malom stanu u suterenu, besplatno pohodeći kazališne produkcije na West Endu. Radio je cateringe u New Yorku i Los Angelesu nekoliko godina prije nego što je počeo dobivati uloge u filmovima, TV serijama i u kazalištu.

Godine 2001. pojavio se u dvostrukoj epizodi serije “Čarobnice”, a iste godine ponuđena mu je sporedna uloga u “Dawson's Creeku”, gdje se zadržao sedam epizoda. Od istaknutih serija, 2006. igrao je jednu od glavnih uloga u NBC-jevoj drami “Osuda”, popularnog autora Dicka Wolfa, koja je doživjela samo 13 epizoda. Sporednu ali važnu ulogu imao je u spomenutim “Djevojkama na zadatku”, za koju je snimio 104 epizode od ukupno 105. Snimanje je završeno 2016. i od tada nije ostvario ni jednu ulogu na malim ekranima, a i posljednji film snimio je još davne 2013.

Jordan se 2002. prvi put oženio umjetnicom-izumiteljicom Carolinom Sherman i onda ponovno u siječnju 2003. na manjoj ceremoniji na Havajima. Par ima dvoje djece, kći Carolinu (15), koja je dobila ime po majci, i sina Orsona (13).

Najveći dar

Po čemu ćete pamtiti sedam godina igranja Frankieja u seriji “Djevojke na zadatku”?

- Jedan od najvećih darova u mom poslu je što svaki put mogu naučiti nešto novo. Uđem u lik i njegov život kakav inače ne bih imao prilike iskusiti. Na snimanju ove serije naučio sam niz pravnih stvari, što mi je osobno bilo baš super. Stekao sam ogromno poštovanje za taj iznimno težak posao. Osim toga, ljudi s kojima sam svakodnevno radio neki su od najboljih u ovom biznisu. Svi su jako talentirani. Ne moram ni napominjati koliko je glumačka postava sjajna, a i ekipa iza kamere usadila je u mene bogata iskustva.

Jeste li bili iznenađeni popularnošću serije i visokim rejtinzima?

- Znao sam da će postati hit čim sam pročitao scenarij za prvu epizodu! Tada sam bio u ovom poslu više od desetljeća i snimao sam pilot-epizode koje nisu uspjele. Likovi u “Djevojkama na zadatku” bili su tako jasno napisani, a priča je smjesta privukla pozornost. Mogao sam zamisliti da se emitira godinama, a tako je i bilo.

Nije rijetkost da serija doživi sedam sezona, ali da su sve redom baš toliko uspješne – to je prava rijetkost. U čemu je tajna uspjeha?

- Mislim da su za sve zaslužni sjajni likovi. Priču dodatno osnažuje jaka kemija između glavnih glumica. Tajna je, dakle, u odličnoj mješavini odličnih likova te zanimljivih i intrigantnih slučajeva. Ako imaš samo dobre slučajeve, ali nemaš zanimljive ljude koji na njima rade, obožavatelji se neće zakačiti; vrijedi i obrnuto. Dakle, takva kombinacija dvaju elemenata pomaže da serija funkcionira.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Djevojke na zadatku | Doma TV, ponedjeljak-petak, 15.50
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Jordan Bridges

DATUM ROĐENJA:

13. studenoga 1973.

MJESTO ROĐENJA:

Los Angeles Country, Kalifornija

LJUBAV:

supruga Caroline Bridges

DJECA:

kći Caroline i sin Orson

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike