TvObzor
SUPERHEROJSKA DRAMA

Cloak & Dagger: Potpuno drukčiji superheroji
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Droga, seks, policijsko nasilje i balet: nadolazeća superherojska drama, Marvelova “Cloak & Dagger”, ide toliko daleko koliko se superherojske serije dosad nisu usudile ići – i to čini na ABC-jevom kabelskom kanalu namijenjenom mladeži. Aubrey Joseph (“Noćna potjera”) igra Tyronea Johnsona, poznatijeg kao Cloak, dok Olivia Holt (“Drugačiji poput mene”) utjelovljuje Tandy Bowen, poznatiju kao Dagger. Oni su dvoje tinejdžera koji – pazi sad – otkriju da imaju supermoći, a istovremeno otkrivaju i moćnu privlačnost jedno prema drugome.

U pilot-epizodi doznajemo da je Cloak košarkaška zvijezda koja se bori s očekivanjima svojih roditelja i tragičnim gubitkom, dok Dagger katkad pribjegava unosnom, ali opasnom svijetu kriminala. Kad im se putevi ukrste, njihove moći se otkrivaju i dvojac počinje shvaćati da su se možda već upoznali. Prema pisanju portala Rotten Tomatoes, prva epizoda ima filmsku kvalitetu, a navodno ima nečega svježeg i u pristupu Marvela i ABC-ja, koji su se odlučili zaroniti u realne probleme s kojima se klinci suočavaju umjesto da uljepšavaju stvari. “Mislim da je razlog zbog kojeg sam se smjesta zaljubila u ovaj projekt taj što životi glavnih likova nisu smješteni u glamurozan svijet. Kao ljudska bića želimo se povezati s njima, želimo vidjeti realnost”, rekla je Holt.

Izvršni potpredsjednik i voditelj televizijskog sadržaja u Marvelu, Jeph Loeb, koji je radio na Marvelovim serijama za Netflix, ABC i Hulu, kaže da su mu se likovi iz izvornog stripa, koji su se prvi put pojavili 1982. godine, svidjeli upravo zato što su ponudili nešto drukčije od ostalih Marvelovih heroja. Prije svega, svi likovi su mladi; za razliku od mnogih Marvelovih likova koji su imali karijeru i izgrađen život prije nego što su otkrili svoje sposobnosti, Cloak i Dagger i dalje rade na sebi. A bili su autsajderi. “Ono što Cloaka i Dagger čini doista jedinstvenima je njihova ljubavna priča i to što su uistinu – mnogo više od ostalih likova iz Marvelova svemira – živjeli na rubu. Nisu htjeli biti Osvetnici. Nisu imali želju pridružiti se. Oni još uvijek pokušavaju shvatiti tko su”, istaknuo je Loeb, te dodao: “Polovina ljudi želi da njih dvoje završi zajedno, a polovina ih je uvrijeđena tom idejom. Prvo i osnovno, ovo je priča o pronalasku svog najboljeg prijatelja.”

Još jedno pitanje koje se logično nameće jest – hoće li biti crossovera? Producenti i zvijezde serije kažu da je serija definitivno smještena u Marvelov filmski i televizijski svemir, a crossoveri, najvjerojatnije s likovima iz serije “Marvel's Runaways”, mogući su. No, nemojte se ničemu nadati tijekom prve sezone. Loeb naglašava kako će prva sezona biti posvećena upoznavanju “ove glumačke ekipe, ovog svijeta, ovih ljudi.”

Adrian ANDREJEK

ŽANR: akcija/avantura

AUTOR: Joe Pokaski

ULOGE: Olivia Holt, Aubrey Joseph, Andrea Roth, Gloria Reuben

MREŽA: Freeform

DATUM: 7.6.

EPIZODA: 10

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike