Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ URUČIO UGOVORE

Poslijediplomcima 56 potpora
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Župan Ivan Anušić u srijedu je polaznicima poslijediplomskih studija s područja Osječko-baranjske županije uručio ugovore o korištenju potpora za poslijediplomske studije. Osječko-baranjska županija u ovom projektu sudjeluje od akademske godine 2002./2003., a ove godine od 69 studenata prijavljenih na natječaj, pravo na potporu ostvarilo je njih 56.

“Investiranje u znanje ljudi koji hoće učiti i na taj način razvijati svoju kreativnost zadaća je Županije, koja je od 2002./2003. do sada u ove potpore utrošila oko šest milijuna kuna. Ove godine za potporu polaznicima poslijediplomskih studija izdvojeno je 300 tisuća kuna. Želimo da ti mladi ljudi, nakon završetka studija i svega onoga što u sebe ulažu, ostanu ovdje i da svoje znanje primijene u političkom, gospodarskom, znanstvenom i kulturno-umjetničkom životu te za funkcioniranje u Osječko-baranjskoj županiji”, poručio je Anušić.

Polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Prehrambena tehnologija, Ana-Marija Cikoš kaže kako će joj ova potpora jako dobro doći. “Budući da sama snosim troškove studija, ova će mi potpora značajno umanjiti ukupni trošak studija te se nadam da će se i idućih godina omogućiti njezino dodjeljivanje. Planiram ići na usavršavanja i edukacije izvan Hrvatske, a nakon toga ću se pokušati zaposliti i stečena znanja prenijeti upravo ovdje, u našoj županiji”, rekla je Cikoš. D. Miklić

300

tisuća kuna Osječko-baranjska županija izdvojila je za potporu polaznicima poslijediplomskih studija

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike