Osijek
SVEČANI ZAVRŠETAK CIKLUSA CENTRA IZVRSNOSTI

U OŠ Svete Ane 140 kreativnih učenika dobilo uspomenice
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Nakon što su u ponedjeljak dodijeljene uspomenice polaznicima znanstvenih radionica u četirima osječkim osnovnim školama koje su ove godine postale centri izvrsnosti, u utorak su priznanje za uključivanje u taj gradski projekt dobili i polaznici u umjetničkom području iz ostalih podcentara. Na svečanosti u OŠ Svete Ane, 140 učenika od 5. do 8. razreda pokazalo je što je radilo cijele godine. U umjetničkom području, osim u ovoj školi, radionice su se održavale i u OŠ Vladimira Becića, OŠ Tin Ujević i OŠ Franje Krežme. U OŠ Svete Ane učenici su sudjelovali u radionicama dramske skupine na njemačkom jeziku te novinarstva i dizajna, a u drugim školama i u radionicama kreativnog pisanja.

- Učenici su u sklopu projekta kroz 12 susreta po četiri školska sata subotom učili o umjetničkoj i znanstvenoj metodi na radionicama vezano uz sadržaj. Konkretne tvorevine u području umjetnosti, primjerice, u OŠ Svete Ane su dramske predstave, a na razini cijeloga grada, u radionicama kreativnog pisanja, učenici su pripremili zbornik literarnih radova koji je otiskan – kaže Željko Rački, koordinator projekta. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo prvom godinom projekta, koji će se provoditi i u novoj školskoj godini.

- Naša su djeca budućnost ovoga grada. Mi smo tu da u njihovoj ranoj dobi prepoznamo njihove sklonosti i afinitete i da ih već u osnovnoj školi usmjeravamo prema onome što im privlači pažnju i interes – kazao je Piližota. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike