Regija
NAKON IZJAVE O ISELJAVANJU MLADIH ZBOG "TEŠKIH RODITELJA"

Karlić: Šalio sam se, mislio sam na Rimca
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

VINKOVCI

Izjava saborskog zastupnika HDZ-a iz Vinkovaca i predsjednika Gradskog vijeća Vinkovaca Mladena Karlića izrečena na sjednici Gradskog vijeća u raspravi o rebalansu proračuna kako “mladi najčešće odlaze iz Vinkovaca i Hrvatske zbog teških roditelja, koji im zagorčavaju život, te da i roditelji trebaju razmisliti o svome ponašanju” izazvala je buru. Ta Karlićeva izjava zapravo je bila replika na raspravu Damira Rimca, predsjednika Kluba vjećnika SDP-a, koji se kritički osvrnuo na prijedlog rebalansa proračuna u 2018., koji iznosi nešto manje od 300 milijuna kuna. Rimac je podsjetio kako su Vinkovci suočeni s odljevom i egzodusom mladih te da je već sada oko 9000 stanovnika manje, čime Vinkovci gube status velikog grada, a do novog popisa stanovništva, 2021., moglo bi biti i 12.000 stanovnika manje. Uz to, ocjenjuje Rimac, proračun ne nudi otvaranje novih radnih mjesta i odlazak mladih trbuhom za kruhom rezultat je loših i promašenih politika, prije svega HDZ-a, koji je u gradu na Bosutu na vlasti gotovo 30 godina. Naglasio je kako je i sam otac gimnazijalke koja, ne razmišlja o povratku u Vinkovce nakon završetka studija, jer vidi kako tu nema perspektive za mlade i stručne osobe.

- Najoštrije osuđujem takvu neprimjerenu izjavu ponajprije kao roditelj gimnazijalke koja je odlična učenica, ali i kao osoba koja je dugo vremena u lokalnoj politici – napisao je Rimac na svome Facebook profilu. Mladen Karlić je za Glas Slavonije rekao kako se zapravo šalio i obratio se upravo njemu, Damiru Rimcu, a ne svima u vijećnici.

- Mislim da je Rimac shvatio da se obraćam njemu i još sam mu rekao da se to odnosi na njega osobno, ali on je to preokrenuo kako njemu odgovara pa je tako to i objavljeno u medijima. Naravno da sam to rekao šaleći se i bila je to reakcija kada je počeo pričati da je proračun od gotovo 300 milijuna prevelik pa sam u tim njegovim riječima osjetio jal što nisu na vlasti. Možda nisam trebao biti tako opušten na sjednici – objašnjava Karlić.

Damir Rimac sumnja da je u pitanju samo šala jer kada ga je zamolio neka ponovi izjavu o razlozima iseljavanja kako bi ju snimio na diktafon, predsjednik Gradskog vijeća je, tvrdi Rimac, samo spustio glavu i nije htio ništa reći.

- Ovakavu izjavu osuđujem kao roditelj. Ne možemo o ovako važnoj temi razgovarati u ležernom tonu i zafrkavati se. Ako moje dijete razmišlja o odlasku, a ima što mnogi nemaju, što bi trebali drugi reći – kaže Rimac.M.Flego

"Iznosio je netočne informacije"

U međuvremenu Karlić se oglasio priopćenjem u kojemu demantira Rimčeve navode. “ Iznosio je netočne informacije o egzodusu mladih navodeći kako je Vinkovce napustilo 9000 stanovnika, što nije točno, i kako će Vinkovci izgubiti status velikog grada jer će se broj stanovnika do novog popisa stanovništva 2021. smanjiti na oko 25.000, ističući kako mladi odlaze zbog promašenih politika. Kao primjer naveo je vlastitu kćer gimnazijalku koja razmišlja o odlasku iz Hrvatske. Kao odgovor na istup SDP-ovog vijećnika, a referirajući se isključivo i samo na navod Rimca o odlasku njegove kćeri, iznio sam mišljenje o Rimcu kao roditelju, a ne o roditeljima svih mladih koji su odselili. Ovim putem demantiram svaku izjavu Damira Rimca i izvlačenje iz konteksta rečeno kako bi na ovaj način skupljao političke poene i gradio već ionako lošu politiku SDP-a”, navodi Karlić u priopćenju.

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike