Kultura
OSJEČKI ZUMBIĆI UDVA TERMINA 18. LIPNJA U AMFITEATRU EURODOMA

Koncert za kraj sjajne i vrlo uspješne pjevačke sezone
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Dječji zbor Osječki zumbići poziva sve na završni koncert kojim će zaključiti vrlo uspješnu i aktivnostima bogatu pjevačku sezonu. Na koncertu će nastupiti dvije skupine zbora - mlađa i starija, što znači da će publika imati priliku uživati u nastupu Zumbića u dva termina - 18. lipnja u amfiteatru Eurodoma. Mlađa će skupina nastupiti u 18 sati, a stariji, zlatni Zumbići, u 20.30 sati.

Zumbići su pripremili bogat i raznolik repertoar, od pjesama za djecu predškolske dobi, do umjetničkih skladbi hrvatskih i inozemnih skladatelja. Na programu će tako biti neki od najvećih hitova koje brojni naraštaji malih pjevača izvode godinama, ali ovaj će ih put ponosno otpjevati “mali” Zumbići, pjevači između pet i osam godina. Za mnoge je od njih ova godina bila prvo pjevačko i zborsko iskustvo. Od rujna 2017., kada i kreće pjevačka sezona Zumbića, uz redovite termine proba i brojne sadržaje u sklopu programa udruge Polifonija, imali su više od deset nastupa na raznim događanjima i svečanostima u Osijeku, kao i samostalne koncerte.

Zumbići se predstojećem koncertu jako vesele, a takvo ozračje vlada u obje skupine zbora. Starija je “zlatna” zbog, ističe voditeljica zbora Majda Milinović, velikog i ne tako davnog uspjeha na državnom pjevačkom natjecanju. Podsjećamo, Osječki su Zumbići u svibnju na 61. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu nagrađeni zlatnom plaketom i prvim osvojenim mjestom s visokih 96,5 bodova!

- Upravo će natjecateljski program, obogaćen umjetničkim skladbama hrvatskih i inozemnih skladatelja, ova skupina zbora izvesti na završnom koncertu. Od skladbi Pere Gotovca, Adalberta Markovića, Josipa Kaplana i Ive Lhotke Kalinskog, svaki će posjetitelj koncerta zasigurno pronaći nešto za sebe. Jer, upravo su takvi naši Zumbići - osječki, na ponos i radost svima koji ih slušaju - napominje dirigentica Majda Milinović, uz koju su - za koncerte - zbor pripremali klavirski suradnici Zvonimir Glibušić i Martina Proleta. Ulazak je na koncerte slobodan. N.Vek.

Mlađa će skupina nastupiti u 18 sati, a starija u 20.30 sati, a ulazak je besplatan

Možda ste propustili...

PREMIJERA FILMA “ŠTO DA SE RADI?” GORANA DEVIĆA

Dokumetarac o borcima i radnicima

Najčitanije iz rubrike