Sport
VATRENI SE UDOMAĆILI U ILIČEVU

Pozitive i motiva ima, pa igramo za Hrvatsku!
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

Vezani članci

IVAN RAKITIĆ ZA MARCU

Možda je ovo moje zadnje natjecanje s Hrvatskom

VJAČESLAV KOROTKIN (UREDNIK VIJESTI U SPORT EXPRESSU)

Hrvati, nikada nećemo zaboraviti Wembley 2007.

Hrvatska nogometna reprezentacija već se udomaćila u svojoj ruskoj pripremnoj bazi zanimljiva imena - Šumska rapsodija, u mjestu Iličevo. Čini se da je među Vatrenima doista prava rapsodija, jer reprezentativci ne skidaju osmijeh s lica, vlada pozitiva i svi redom hvale odličan hotel i sve oko njega, ljubazne domaćine, teren na kojem treniraju... HNS je pogodio s izborom kampa, a sada je na “kockastim” nogometašima da tu rapsodiju prenesu i na travnjak.

Bliži se subota i početak Svjetskog prvenstva za Hrvatsku te dvoboj s uvijek neugodnim Afrikancima, u ovom slučaju Nigerijcima.

- Sve je dobro, na visokom nivou, imamo sve što nam treba, kamp je odličan, hotel također, kao i teren na kojem treniramo. Motiva nam ne manjka, umor nije problem, ovo je Svjetsko prvenstvo i igramo za Hrvatsku. Većeg motiva nema. Imamo dobru momčad i dobre pojedince, prvi je cilj proći grupu i smatramo da smo sposobni to ostvariti. A poslije, pa sve je moguće - najavio je dobro raspoloženi Mario Mandžukić, kojemu se klima mjesto u prvih 11 jer Andrej Kramarić u strašnoj je formi. No to Mandži ne stvara negativan pritisak, nego ga veseli.

- Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Naravno da mi je drago što je Kramarić u velikoj formi i da zabija. Svi će imati šansu, pa nek igra najbolji. Uglavnom, za budućnost se ne moramo brinuti - dodao je senator Mandžukić.

Iako su se mnogi pribojavali da bi otežavajući faktor mogle biti bijele noći, koje u ovo doba vladaju ondje gdje su smješteni Vatreni, Mandžo kaže da dečki i on spavaju kao bebe.

- Ma nema problema sa snom. Sve je super, imamo dobre zastore. A i tablete, ha, ha, ha. Šalim se, ne koristimo tablete, samo zastore.

Ni hrvatski napadač nije mogao proći bez pitanja “koliko daleko može Dalićeva momčad”.

- Imamo Modrića i Rakitića, ponajbolje veznjake svijeta, ali ne mogu oni sve sami, kao ni Mandžo - ubacio se “iz obrane” Danijel Subašić i odgovorio prije svog kolege iz napada.

Mandžukić se samo nasmijao i potvrdio Subine riječi, koji bi u Rusiji, unatoč lakšim problemima s ozljedom (mišić), trebao imati zacementiran status na vratima Hrvatske.

- Ozljeda je iza mene, normalno treniram i spreman sam za subotu, ali i sve ostale utakmice - poručio je Danijel Subašić i dodao što je trenutačno najvažnije:

- Koncentrirani smo na prvu utakmicu, to nam je najvažnija utakmica jer ako dobijete prvu utakmicu na SP-u, onda je sve dalje lakše. Samo da ta subota završi povoljno za nas!

Subašićeva je i želja svih Hrvata. Samo da Hrvatska počne pobjedom... I. Liović

Mario Mandžukić

hrvatski napadač

Ima vremena do subote, ne znamo još tko je u prvih 11, ima još dosta treninga i pripreme za Nigeriju. No znam da ću biti spreman što god bude

Danijel Subašić

prvi vratar Vatrenih

Jako sam sretan što sam ovdje. Dugo sam vremena bio u reprezentaciji drugi ili treći vratar, sada krećem kao “jedinica”. Tu sam na SP-u, naravno da sam pozitivan i sretan

početnih 11

IAKO JE SUBOTA BLIZU, O TOJ TEMI NITKO NE ŽELI NIŠTA PRIČATI

Najčitanije iz rubrike