Osijek
ZAVRŠEN CIKLUS CENTRA IZVRSNOSTI

U OŠ Jagode Truhelke za 280 učenika dodijeljene zahvalnice
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

Istražujem i stvaram naziv je cjelogodišnjeg projekta Centra izvrsnosti Osijek koji se tijekom ove školske godine prvi put provodio u osječkim osnovnim školama. Osam gradskih škola postalo je podcentrima kroz koje je prošlo 480 učenika iz 18 škola u 23 radionice. Veći interes bio je za znanstveno područje, i to djevojčica. U povodu završetka ciklusa obrazovnog projekta, u ponedjeljak su u OŠ Jagode Truhelke za 280 učenika iz znanstvenog područja dodijeljene uspomenice i simbolični pokloni CIO-a. Željko Rački, koordinator projekta, istaknuo je kako je riječ o obliku sustavnog poticanja područno specifičnih interesa kod darovite i visoko motivirane ambiciozne djece.

- Svrha je projekta da naši učenici zavole stjecanje znanja, vještina i stavova koji će im omogućiti da se pripreme za srednju školu, a kasnije i fakultet. Želimo da se razvijate u izvrsne sugrađane i stručnjake u određenim područjima – poručio je učenicima Rački.

- Primjećuje se sveukupna pozitivna atmosfera kroz projekt koji djeci nudi dobru putanju znanja koju inače ne dobiju u redovnim programima – ističe ravnatelj Franjo Vukelić, prof. Učenici su na svečanosti prezentirali što su radili. Iva Spajić iz OŠ “Retfala” sudjelovala je na radionicama iz biologije i kemije. “Najzanimljvije mi je bilo kad smo secirali goveđe oko. Radionice su puno opširnije i bolje nego na običnoj nastavi, više novoga naučimo u praksi – kaže Iva. A svaku drugu subotu od 9 do 12 sati u školi su vrijeme provodili i učenici OŠ Antuna Mihanovića. Nika Divjak oduševljena je radionicama matematike i fizike. “Najviše su mi se svidjeli pokusi stvaranja slike kada smo sve povezivali s biologijom i kemijom”, kaže Nika. Lucija Radić Belin na radionicama tehničke kulture i informatike izrađivala je igrice, a Vito Čačić odlučio se za fiziku i informatiku. "Sviđa mi se što smo obrađivali dodatno gradivo koje ćemo raditi tek u srednjoj školi", kazao je Vito. J. Pejaković

RADIONICE ZA DAROVITE UČENIKE

Daroviti učenici od 5. do 8. razreda u OŠ Vladimira Becića, OŠ Svete Ane, OŠ Franje Krežme i OŠ “Tin Ujević” sudjelovali su u radionicama kreativnog pisanja, dramske skupine te novinarstva i dizajna, a u OŠ “Retfala”, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ “Mladost” i OŠ Jagode Truhelke u biologiji, kemiji, fizici, matematici i informatici. Bilo je i učenika koji su odabrali i znanost i umjetnost.

Žana Gamoš

zamjenica gradonačelnika

- Osobno mi je ovo jedan od dražih gradskih projekata, koji s ovako velikim odzivom još jednom potvrđuje da je grad Osijek sve više natprosječan u obrazovanju, ali da i u drugim sferama života postaje grad izvrsnosti. Grad je za CIO izdvojio pola milijuna kuna i u novoj školskoj godini nastavlja s projektom.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike