Osijek
PARTNERSTVO ŽUPANIJE I SAVEZA DRUŠTAVA NAŠA DJECA

U akciju uključeno 118
gradova i 68 općina
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

Potpisavši jučer sporazum o partnerstvu sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, Osječko-baranjska županija pridružila se dosadašnjih deset županija u Hrvatskoj koje su učinile isto. Time sudjeluje u provedbi projekta “Osječko-baranjska županija – prijatelj djece”, a sporazum su potpisali dožupan Goran Ivanović i Aida Salihagić Kadić, predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije gradova i općina prijatelja djece i Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

- U akciju je uključeno 118 gradova, a riječ je, kad je u pitanju struktura i sadržaj, o jednoj od najjačih akcija programa u Europi. Drago mi je što je i 68 općina uključeno u akciju, a Županija mora potaknuti gradove i općine da postanu lokalne zajednice po mjeri djece. Najmanje polovina gradova i općina treba sudjelovati u akciji, a trećina ponijeti naziv “Prijatelj djece”, a tu su i programski zahtjevi koje županije moraju ispuniti, poput izdvajanja za djecu u brojnim područjima – objasnila je Salihagić Kadić.

Dožupan Ivanović izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma te naglasio da je interes Osječko-baranjske županije potaknuti i ostale jedinice lokalne samouprave da pristupe programu te potpišu sporazum. Objasnio je kako je riječ o petogodišnjem ugovoru prema kojem Županija godišnje sudjeluje s ukupno 12.500 kuna.

- Smatram da je odjek same akcije puno veći od cijene koja se mora platiti za sudjelovanje i drago nam je što sudjelujemo, jer u djecu treba uložiti, o njoj govoriti i pomagati joj – dodao je Ivanović. M. Mihelić

Goran Ivanović

dožupan osječko-baranjski

Interes je Osječko-baranjske županije potaknuti i ostale jedinice lokalne samouprave da pristupe programu te potpišu sporazum

Možda ste propustili...

UOČI 15. SAVJETOVANJA O OBUCI NEPLIVAČA

Vraća se obveza obuke učenika neplivača u osnovnim školama

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent čuvena po talijanskoj krempiti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent
čuvena po talijanskoj krempiti

2

BIVŠI LOGORAŠI SRPSKIH KONCLOGORA OKUPILI SE U OSIJEKU

Rehak: Mi koji smo branili Hrvatsku još se nalazimo na Interpolovim tjeralicama

3

JESENSKE ZARAZNE BOLESTI

Epidemija šarlaha u nekim vrtićima nakon 15 godina

oglas