Crna kronika
PROMETNA NESREĆA

Vozačicu prignječio automobil, spasili ju osječki vatrogasci
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

OSIJEK - Liječnici se bore za život 49-godišnje vozačice koja je teško stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 20.40 sati na osječkoj južnoj obilaznici, na izlazu iz Osijeka prema Vukovaru.

- Vozačica je pretjecala kamion s prikolicom, srpskih registracija, i da bi izbjegla udar u nailazeći teretni automobil, naglo je skrenula udesno, pri čemu je stražnjim desnim bočnim dijelom automobila udarila u kamion koji je obilazila. Potom je vozilom sletjela s kolnika na bankinu, udarila u stupić i sletjela u odvodni kanal. U nesreći je vozačica zadobila teške ozljede opasne za život – doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

S obzirom na to da je vozačica ostala zaglavljena ispod svog automobila u pomoć su, u 20.45 sati, pozvani osječki profesionalni vatrogasci.

- Dolaskom na mjesto intervencijeu 20.51 sati zatekli smo osobni automobil koji je sletio s prometnice ispod kojeg se nalazila ozlijeđena vozačica. Spomoću specijalnog alata pomaknuli smo vozilo kako bismo vozačicu oslobodili ispod prevrnutog automobila te tako omogućili djelatnicima Hitne medicinske pomoći pristup i zbrinjavanje ozlijeđene osobe – doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U spašavanju vozačice sudjelovalo je sedam vatrogasaca koji su na intrvenciju odjurili dvama vozilima.S.Lacić

TEŠKO OZLIJEDIO PJEŠAKINJU

U ponedjeljak u 18.20 sati, na pješačkom prijelazu na raskrižju ulica Stjepana plemenitog Horvata i Ljudevita Gaja u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradala pješakinja. Nesreću je izazvao 67-godišnji vozač automobila koji se nije zaustavio ispred pješačkog prijelaza na koji su bili već stupili 70-godišnjakinja i 72-godišnjak. Došlo je do udara prednjeg lijevog dijela automobila u pješakinju. Teško ozlijeđenoj pješakinji liječnička pomoć pružena je u bolnici u Slavonskom Brodu.

Najčitanije iz rubrike