Regija
OD 1. SRPNJA PROGRAM “TRI PLUS”

Pakrac pomaže obiteljima u kojima je troje i više djece
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

PAKRAC - Roditelji koji žive na području Pakraca i imaju troje i više djece u dobi do 18, odnosno do 25 godina ako se redovito školuju, a nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade, od 1. srpnja imat će nekoliko novih pogodnosti. One su rezultat početka provođenja demografskih mjera Grada u sklopu novog programa nazvanog “Tri plus”. “Ova je mjera rezultat komunikacije sa sugrađanima i osluškivanja njihovih želja i potreba. Cilj je cijelog ovog programa potaknuti pronatalitetne mjere. Na konkretan način želimo pomoći obiteljima s troje i više djece, za poboljšanje njihova životnog standarda na području Pakraca, ali želimo i potaknuti ostale obitelji da se možda odluče na povećanje broja djece”, pojašnjava gradonačelnica Anamarija Blažević.

U sklopu programa određuje se dodjela nepovratnih sredstava za podmirivanje cijelog godišnjeg troška komunalne naknade, kao i 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove. Također, određuje se dodjela nepovratnih sredstava za troškove redovitog programa dječjeg vrtića za treće i svako daljnje dijete; ako je treće dijete u vrtiću, potpuno oslobađanje, a ako je jedno od djece u vrtiću, 50 posto cijene redovnog programa. U ovu su mjeru uključeni i troškovi prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece, jednom mjesečno plaćanje karte javnog prijevoza, a korisnici ove mjere bit će oslobođeni i naplate parkiranja na javnim parkiralištima u Pakracu.

Prema odluci gradonačelnice o naknadama za novorođenčad, roditelji će za treće i svako daljnje dijete dobiti dodatnih 500 kuna za kupnju opreme za novorođeno dijete. Prema istoj odluci naknade za prvo dijete su 1500 kuna, za drugo dijete 2000, za treće 2500 + 500 kuna, a za četvrto i svako daljnje dijete 3500 + 500 kuna.

Za provođenje ove mjere u gradskom je proračunu osigurano 200.000 kuna. D.S.R.

Plaća se komunalna naknada, daje 150 kuna za režije, olakšice za plaćanje vrtića...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike