Regija
NAJBOLJI U ŽUPANIJI

Priznanja vinkovačkim đacima i mentorima
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

VINKOVCI - U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima učenicima i mentorima koji su osvojili 1., 2. i 3. mjesto na državnim natjecanjima te 1. mjesto na županijskim natjecanjima u području sporta, znanosti i struke dodijeljena su priznanja i nagrade, kao i diplome za osvajače prvih mjesta na nerangiranim državnim natjecanjima.

- Naši su uspjesi vrijedni i idemo u korak sa svim ostalim dijelovima Lijepe Naše - rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Jadranka Mustapić-Karlić. Podsjetila je kako su u ovoj školskoj godini 13.154 učenika bila uključena u školska, županijska, regionalna i državna natjecanja. Od njih se 9430 učenika natjecalo u područjima znanosti i struke, a 3724 na sportskim natjecanjima. Devet učenika osvojilo je prva mjesta na državnim natjecanjima, 11 učenika i tri ekipe osvojili su 2. mjesto, a deset učenika i jedna ekipa osvojili su 3. mjesto.

Učenici su tijekom godine sudjelovali na Olimpijskom festivalu osnovnih škola i Memorijalu 12 redarstvenika. Posebno treba istaknuti škole OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vinkovaca i Josipa Matoša iz Vukovara, koje se izravno natječu na završnici državnog prvenstva u kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama.

- To je priznanje i potpora mladima da ne odustaju i da izgrađuju sebe u nsljedećim godinama - rekao je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro.M.Flego

Možda ste propustili...

NAKON ŠTO SU U POŽARU OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Obitelji Korman pomažu i varoške gerontodomaćice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRANITELJSKA ZADRUGA “FAJFERICA”

Uzgajat će i perad, žele oživiti stočni sajam u Valpovu

2

NASTAVLJEN ŠTRAJK U SDF ŽETELICMA

Sindikat odbio ponudu Uprave za 71 eura veću plaću

3

OPĆINA ANDRIJAŠEVCI IZNIMKA

Više rođenih nego umrlih godinama