Regija
NA BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Proslavili 25. rođendan općine
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

PUNITOVCI

Općina Punitovci proteklog je vikenda, na blagdan Presvetog Srca Isusova i svoj zavjetni dan, obilježila Dan općine - 25 godina ustrojstva. Nakon misnog slavlja koje je predvodio punitovački župnik, dr. Đurica Pardon, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je uz vijećnike, gospodarstvenike, predstavnike udruga i ustanova, Ivana Komaka, počasnog konzula Slovačke, nazočio i zamjenik župana Petar Lagator. Predsjednik Vijeća Zdenko Perić i načelnica Jasna Matković u pozdravnim su riječima predstavili sadašnji trenutak općine i ono što je učinjeno u proteklih 25 godina u razvoju općine, infrastrukturi, društvenom i javnom životu, naglasivši javljanje Općine na sve projekte i javne pozive Županije, ministarstava i fondova. Zamjenik župana Lagator naglasio je partnerski odnos Općine i Županije. Podsjetio je kako je Županija lani odobrila 121.875 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju vrtića i jaslica, a pomoći će i izradi projektne dokumentacije za gradnju Sportsko-rekreacijskog centra Jurjevac Punitovački, u vrijednosti od 124.403 kune. 

Na sjednici su uručene nagrade i priznanja Tanji Ćatić za postigute rezultate u atletici i Mirku Kneževiću za 50 godina nesebičnog rada i djelovanja u kulturnom, javnom i društvenom životu.

M.Alduk

Nastup KUD-ova i koncert

Dan općine nastavljen je folklornom manifestacijom, povorkom ulicama i programom u kojemu su sudjelovali društvo Šokadija iz Osijeka, romsko društvo iz Darde, KUD iz Tenje, slovačka društva matica slovačkih iz Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, domaćini, KUD Veseli Šokci, i HKUD Sv. Ante Dretelj, BiH. Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ivanović, a potom je slijedio koncert Cecilije.

Najčitanije iz rubrike