Regija
ĐAKOVAČKI UGOSTITELJI REVOLTIRANI

Zbog Zakona o buci u kafićima bez navijanja?
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

ĐAKOVO - Među ugostitelje Đakovštine ovih se dana uvukao bauk decibela, a na površinu je isplivala i druga problematika. Naime, proširila se vijest da će se u gradu striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata. Televizori možda i ne bi bili takav problem da pred nama nije Svjetsko nogometno prvenstvo, a Đakovčani, kao i ostali građani naše domovine, vole gledati prijenos utakmica na terasama omiljenog lokala u društvu prijatelja, što sada postaje upitno.

- Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a - rekla nam je Nada Prskalo Ališić, predsjednica Ceha ugostitelja, u ime Udruženja obrtnika Đakovo. Dodaje da je to poznato i Gradu.

- Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega - kaže Prskalo Ališić prenoseći pitanje ugostitelja može li Grad donijeti odluku o promjeni u pojedinim prigodama.

Hoće li Đakovčani biti jedini u Hrvatskoj koji neće moći svoje navijačke sklonosti iskazati na otvorenom, dok će se na svim TV postajama vrtjeti snimke navijača koji burno proslavljaju svaki zgoditak reprezentacije, pitaju se đakovački ugostitelji.

U želji da dobijemo potpunu informaciju, obratili smo se i sanitarnoj inspektorici Branki Jurković. Uputila nas je na Ministarstvo zdravlja te očekujemo njegovo očitovanje o Zakonu o buci. Marija Alduk

Marin Mandarić: Odluku može donijeti Gradsko vijeće

- Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće - doznajemo od gradonačelnika Marina Mandarića, koji dodaje da bi se promjene odnosile na korzo i Ulicu bana Jelačića. Naglašava da se rješenje traži i uvjeren je da će se i pronaći, na zadovoljstvo svih.

Možda ste propustili...

METEORSKI ROJ PERZEIDA NA NEBU IZNAD ĐAKOVA

"Zvijezde padalice" privukle znatiželjnike

PRVA JE PRIJE OSAM GODINA POSADILA ŠIPAK

Zbog nedostatka radnika šipak bere strojem

POTPORA GRADA VINKOVACA

Uplate od 1000 kuna učenicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČAK ČETIRI VJENČANJA SAMO PRED MATIČAROM

Vjenčaju se da bi imali
manji porez u Njemačkoj

2

BLATOMET - LUDA ZABAVA U GRADIŠTU

Kad ne vidite ništa od blata, onda je to više od igre

3

KAPITALNI PROJEKT HRVATSKIH VODA U VUKOVARU

Intenzivirani radovi na uređenju obaloutvrde Vuke